13.1 °C

It Fean-Boelenslaan wint van Lintjo

zo 24 september 2017, 19.13 uur

SURHUISTERVEEN - Zaterdag reisde het eerste team van It Fean - Boelenslaan af naar Oldeberkoop om te spelen tegen Lintjo. De wedstrijd van het tweede team was geannuleerd wegens gebrek aan spelers en zal aankomende donderdag 28 september worden gespeeld in Oldeberkoop.

In de afgelopen seizoenen hebben de teams regelmatig tegen over elkaar gestaan. it Fean/Boelenslaan wist dan ook dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden, maar dat het wel mogelijk zou zijn om de punten mee naar huis te nemen.

It Fean – Boelenslaan begon scherper aan de wedstrijd ten opzichte van vorige week. De openingsscore kwam van Margriet Dijk met een fraai kansje bij de korf. Lintjo had hier gelijk een antwoord op. Dit beeld veranderde niet in de eerste helft. It Fean-Boelenslaan scoorde 1 of 2 doelpunten, waarna Lintjo volgde en elke keer weer de aansluiting kon maken. Net voor pauze wist It Fean – Boelenslaan echter een voorsprong te pakken. Jan Boomsma wist de korf te vinden vanaf 2,5 meter en Sander van der Veen, die uitstekend inviel voor de afwezige Jan van der Veen, wist een prachtige kans te scoren.

In de pauze benadrukte coach Lammert van der Veen dat we een prima spel hadden neergezet in de eerste helft, maar dat we nog wel wat meer mochten variëren. Dat loonde gelijk en zo wist het vlaggenschip een voorsprong van 4 doelpunten te pakken. De frustraties begonnen bij Lintjo op te lopen en de uitploeg wist hier van te profiteren. De voorsprong werd vergroot en zo eindigde de stand na 70 minuten spelen op 13 – 20 in het voordeel van It Fean – Boelenslaan.

Aankomende donderdag mag het tweede team het opnemen tegen Lintjo 2 om 20.00 uur in Oldeberkoop. Zaterdag 30 september mag de selectie aantreden tegen Invicta / Frigro. It Fean – Boelenslaan 1 speelt haar wedstrijd om 15.30 uur en It Fean 2 start om 17.00 uur in Kollum.