Account
Logo
Zoeken
10.2 °C
OM eist boete voor vrouw die botsing veroorzaakte

OM eist boete voor vrouw die botsing veroorzaakte

di 19 september 2017, 13.03 uur

MAKKINGA - ASSEN (ADP) – Het Openbaar Ministerie verwijt een 26-jarige vrouw uit Makkinga onoplettend rijgedrag. Hierdoor heeft zij een ongeval veroorzaakt in Smilde. De vrouw zag op 23 maart van vorig jaar te laat op dat voor haar op de Rijksweg een rij auto's stilstond. Ze botste op de achterste wagen.

Appen
De vrouw wist zelf niet waardoor zij is gebotst. "Ik voelde ineens een klap", zei ze tegen de rechters. De officier wist wel hoe dit kwam. De vrouw had kort voor de botsing op haar mobiele telefoon zitten te appen. In haar uitgelezen telefoon kwamen meerdere berichten naar voren.

Niet teruggerekend
De vrouw erkende dat zij ver voor het ongeval twee berichtjes had verstuurd, maar niet kort voor de botsing. "Ik appte toen ik voor de rotonde stil stond. Daarna lag mijn telefoon in de tas en stond dat ding op stil." De officier twijfelt hier aan. Er is echter onvoldoende teruggerekend wanneer daadwerkelijk de berichten zijn verstuurd. De officier kan niet hard maken dat WhatsApp in het verkeer in dit geval de oorzaak is geweest van dit ongeval.

Whiplash
Door de botsing liep een bestuurder van een andere wagen een whiplash (nekklachten) op. Vast staat, zei de officier, dat de vrouw onvoldoende heeft opgelet. Hiervoor moet ze volgens de officier een boete van duizend euro en een rijontzegging van drie maanden opgelegd krijgen.

De uitspraak is op 3 oktober.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM