Account
Logo
Zoeken
7 °C

Regioteam vs VIOD: propaganda vrouwenvoetbal

ma 21 augustus 2017, 14.33 uur

KOLLUM - Na afloop van de voetbalwedstrijd tussen het regioteam Noardeast-Fryslân en hoofdklasser VIOD VR1 waren het louter lachende gezichten te zien op sportpark ‘Baensein’ in Kollum. Voorzitter Bauke Schat zag dat deze bijzondere wedstrijd maar liefst 250 toeschouwers trok. De coaches Henk de Boer en Atze van Wijk omdat hun regioteam redelijk stand hield. VIOD-coach Freddy Bollegraaf sprak van een nuttige oefenwedstrijd waar hij een aantal talenten verdienstelijk liet debuteren. En scheidsrechter Jelle Boerema lacht altijd van oor tot oor.

Amper drie weken geleden kreeg Bauke Schat het verzoek van VIOD voor een oefenwedstrijd tegen een regioteam. De beoogde tegenstander van VIOD had namelijk zich afgemeld voor een oefenwedstrijd. Het bestuur van vv. Kollum gaf direct groen licht. De eerste daad was het aanstellen van de coaches, Atze van Wijk en Henk de Boer, die dit seizoen de scepter mogen zwaaien bij de heren van Kollum. Daarna moest nog een team worden samengesteld. Door de zomervakantie was dit bepaald geen sinecure. Maar teammanager Wietse Sijpersma slaagde hierin met verve. Speelsters van Kollum/Drogeham, De Lauwers, WTOC, Friese Boys, Twijzel, VIOD VR2, Kollum, Hardegarijp en Be Quick Dokkum werden via twee trainingen klaar gestoomd voor het grote werk.

Met name in het begin van de wedstrijd bood het Regioteam flink weerstand. De eerste corner was zelfs voor de Oranjehemden. Over Oranje gesproken. Door het succes van de Holland Leeuwinnen lijkt vrouwenvoetbal ook door het grote publiek te worden omarmd. In Kollum waren er louter lovende woorden over dit initiatief. VIOD nam na een kwartier spelen de leiding. Het was Lisanne Kempe die een prachtige voorzet van Silke van der Wal eenvoudig afrondde. Vijf minuten later was het weer raak. Een afgemeten pass van Lisette Luimstra werd door Mariël Miedema met haar hoofd keurig verlengd waarna keepster Elise van der Linde kansloos was. VIOD verzuimde daarna om de voorsprong uit te breiden.

De verjongingskuur in de tweede helft deed VIOD zichtbaar goedt. Esther Dillema (15) en Lianne Storm (14) uit respectievelijk Gerkesklooster en Stroobos gaan het komende seizoen spelen in een mixteam van jongens en meisjes (VIOD JO15-1). Om de top te willen halen propagandeert de KNVB al jaren dat meiden met en tegen jongens moeten voetballen. VIOD geeft jeugdige talenten dit podium. Ester Dillema scoorde fraai door een schot van afstand en linksback Lianne Storm speelde zonder koudwatervrees uitstekend. Ook de andere debutanten lieten in de tweede helft van zich spreken. Sam Bosma (16) ging wat agressiever spelen en linksvoor Regina Visser (14) scoorde maar liefst drie keer.

Met name bij haar laatste doelpunt kreeg zij de handen van het publiek op elkaar. Linkerspits Femke Reitsma (21), afkomstig van Sint Annaparochie, was de gehele wedstrijd levensgevaarlijk en bekroonde dit pas in de tweede helft met haar eerste treffer voor VIOD. Tenslotte Linda Tamminga, de laatbloeier uit Hurdegaryp, 27 lentes jong, gezegend met een prima techniek en de rust zelve. Haar zusjes Marianne voetbalde in het regioteam waar ook enkele jonge meiden zich onderscheiden. Hennie Schat (14) en Lisanne van Dekken (17) deden niet onder voor hun oudere teamgenoten. VIOD won uiteindelijk met 7-0. De wedstrijdsponsors waren Koninklijke Damstra Installatietechniek te Driezum en Sijpersma Engineering & Maintenance te Drachten. Zij zorgden naast een prima verzorgde broodmaaltijd ook voor een herinneringsmedaille.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18%
Geen mening  
27.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen