Account
Logo
Zoeken
4.4 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink |  Dumoulin had het maar niet op de startrevolvers, meermalen had hij de vingers in de oren of dook hij weg.

Tom Dumoulin wint profronde in Surhuisterveen

di 25 juli 2017, 21.16 uur

SURHUISTERVEEN - Fris en fruitig stond Dumoulin aan de start in het Feanster criterium. De Limburger had immers geen Tour de France gereden en had naar eigen zeggen zin om de profronde te rijden, net als maandag al het criterium in Boxmeer. De coureur van Sunweb verscheen als winnaar van de Ronde van Italië uiteraard in zijn roze trui in Surhuisterveen. Een ontsnapping in de slotfase, gevolgd door een sprint waarin hij Mollema en Roglic voorbleef, betekende dat hij de Gouden Fiets in ontvangst mocht nemen. En zo mocht Dumoulin na de eindzege in de Giro voor het eerst in zijn loopbaan ook de Profronde van Surhuisterveen bijschrijven op zijn erelijst.

Het was hem naar eigen zeggen goed bevallen in het Friese wielermekka."Het is mooi hier; het publiek, de sfeer. Winnen is natuurlijk altijd leuk, waar dan ook. Het was nog even spannend zelfs. Maar ik hoop hier de komende jaren vaker te rijden en te winnen.” Mollema kon wel leven met zijn tweede plek. "Hier koersen vind ik al jaren leuk, maar het is ook nuttig. Want je maakt toch kilometers in de aanloop naar San Sebastian”, zei de renner van Trek Segafredo na afloop, met het oog op de Classica San Sebastian van aanstaande zaterdag in Spanje. Hij won die wedstrijd vorig jaar.

Nummer drie Primoz Roglic, de afgelopen Tour de eerste Sloveen ooit die in La Grande Boucle een etappe wist te winnen, bleef in Surhuisterveen verrassend zijn ploegmaat Dylan Groenewegen van LottoNL-Jumbo voor in de uitslag. Groenewegen werd vierde door met een banddikte verschil Sunwebs Ramon Sinkeldam te kloppen op de streep. Bij het NK was het onlangs juist nog SInkeldam die hem klopte. Lokale held Pieter Weening won de prijs voor strijdlustigste renner. Een zege zat er voor de man uit Harkema, rijdend voor Roompot, geen moment in. "Want ik heb het geprobeerd, maar op Tom stond vandaag geen maat. Hij was te sterk.”

De uitslag:

1. Tom Dumoulin
2. Bauke Mollema
3. Primoz Roglic
4. Dylan Groenewegen
5. Ramon Sinkeldam
6. Koen de Kort
7. Zdenek Stybar
8. Maurits Lammertink
9. Albert Timmer
10. Pieter Weening

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.1%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'