Account
Logo
Zoeken
8.1 °C

Concours Hippique in Burgum

vr 21 juli 2017, 19.10 uur

BURGUM - Op vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus zal Burgum voor twee dagen het hippische centrum zijn van Fryslân en wijde omgeving. Dan wordt de 32ste editie georganiseerd van het traditionele Concours Hippique Burgum. En dat betekent twee dagen die helemaal gevuld zullen zijn met hippische activiteiten. Er zijn springrubrieken voor paarden en pony’s en er is dressuur voor paarden. De locatie is in zoverre bijzonder dat er een combinatie is gemaakt tussen de beide Burgumer maneges, te weten Stoeterij ’t Heechhiem en Manege de Mennoruif en De Mennoruiters.


Beide maneges liggen vrijwel naast elkaar aan de menno van Coehoornlaan in Burgum en er zal een short cut worden gemaakt tussen beide locaties. Tot nu werd het CH Burgum gehouden op diverse locaties, waaronder de Markt in Burgum en een terrein aan de Menno van Coehoornlaan in Burgum. De laatste aflevering was op het evenemententerrein aan de Monnikenweg, maar dat was niet meer beschikbaar, vandaar dat moest worden gezocht naar een andere locatie en nu die gevonden is, staat niets een spectaculaire hippische tweedaagse in de weg. De vrijdag begint om 09.00 uur met de springrubrieken voor pony’s in de klassen BB t/m ZZ, waarna het om 13.30 uur tijd is voor het springen voor paarden in de klassen BB t/m L.

De zaterdag begint eveneens om 09.00 uur en dan komen de paarden B t/m ZZ aan bod in de diverse springrubrieken. Om 09.00 uur begint ook de dressuur voor paarden in de klassen B t/m ZZ-L. De springrubrieken hebben plaats nabij Stoeterij ’t Heechhiem en Manege de Mennoruif is plaats van handeling voor de dressuurrubrieken. Al met al belooft deze 32ste aflevering van het Concours Hippique Burgum een aansprekend hippisch festijn te zullen worden, culminerend in de afsluitende strijd om de Grote Rabobank Prijs van Burgum, later op de zaterdagmiddag. Zoals gebruikelijk is alles gratis te volgen voor het publiek.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.1%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.9%
Geen mening  
28.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!