19 °C
© Jochem Wiersma

Groot Nationaal Concours Hippique Dokkum

za 24 juni 2017 19.10 uur

DOKKUM -

Zaterdag is op het Tolhuispark te Dokkum het Groot Nationaal Concours Hippique 2017 gehouden, dit jaar voor de 78e keer.

Het Nationaal Concours Hippique Dokkum is één van de grootste één-daagse paardensport evenementen van het Noorden en biedt zowel aan jong en oud een gevarieerd programma.

Dit jaar lag de nadruk op de dressuur. Vandaar dat er geen hindernissen op het veld stonden en er geen springruiters te zien waren. Dit voor het publiek gratis toegankelijk concours, is mede mogelijk gemaakt door de hulp van vele vrijwilligers en sponsoren.

Er was een volledig dagprogramma met tuigpaardensport van hackneys, tuigers en natuurlijk de Friezen waarbij er o.a. gestreden werd om de gouden zweep en de zilveren waag.

Rond twaalf uur kwam de koetsenparade, die vanaf het stadhuis was vertrokken, aan op het terrein. Hierna vond de officiële opening plaatst.

Op het parkeerterrein raakte een pony gewond toen deze plotseling begon te steigeren en achterover tegen een busje viel. De pony liep onder andere hoofdletsel op. Met behulp van de veearts is het dier naar de stalling gebracht.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws