Account
Logo
Zoeken
4.9 °C
10de editie Lodenhelrun in Feanwâldsterwal
© WâldNet

10de editie Lodenhelrun in Feanwâldsterwal

wo 21 juni 2017, 12.49 uur

FEANWALDEN - Op vrijdagavond 30 juni gaat de 10de editie van de Lodenhelrun van start bij Hotel Café ’t Dûke-Lûk te Veenwoudsterwal. Waar de run 10 jaar geleden nog van start ging met 50 deelnemers, kan de organisatie de laatste jaren rekenen op een deelnemersveld van in totaal 900 survivalaars. Dat de Lodenhelrun erg populair is in de Fryske Wâlden blijkt wel uit het feit dat dit jaar binnen 24 uren de run haar maximum aantal inschrijvingen had bereikt van 900 deelnemers. Tel daarbij op dat er twee weken voorafgaand aan de Lodenhelrun al ruim 50 vrijwilligers in touw zijn om het parcours op te bouwen, er tijdens de twee dagen van de run ook nog eens ruim 100 vrijwilligers actief zijn om alles in goede banen leiden, en we spreken over een groots evenement in de regio.

De Lodenhelrun, met start en finish bij Hotel Café ‘t Dûke-Lûk, trapt op vrijdagavond 30 juni af met 450 junioren die vanaf 18:00 uur gaan beginnen aan een route van vijf kilometer met meer dan 20 hindernissen. In totaal zullen er 45 teams deelnemen waarbij in elk geval ieder team zal worden begeleid door één volwassene. Om ongeveer 20:30 zullen de laatste teams van start gaan.

Op zaterdag 1 juli om 11.00 uur zal het startsein gegeven worden voor de senioren die een parcours van 7,5 kilometer gaan afleggen. Dit parcours, met meer dan 30 uitdagende hindernissen, leidt de deelnemers door landerijen en prachtige natuurgebieden rondom Feanwâldsterwal en Feanwâlden. Naar verwachting zal rond 18.30 uur de prijsuitreiking plaats gaan vinden, waarna de survivalrun zal worden afgesloten met live muziek van Bam Bam in de tent bij Hotel Café ’t Dûke-Lûk.

De organisatie van de Lodenhelrun hoopt ook deze 10e editie weer op een geslaagd en sportief evenement, en nodigt het publiek van harte uit om alle deelnemers te komen aanmoedigen. Tijdens de run zal er gepaste aandacht zijn voor alle sponsoren die de Lodenhelrun een warm hart toedragen, en die samen met alle vrijwilligers, de Lodenhelrun mede mogelijk maken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.6%
Nee  
55.1%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!