5.5 °C

VIOD degradeert weer naar de vierde klasse

di 6 juni 2017, 10.36 uur

DRIEZUM - Zaterdag stond de allesbeslissende nacompetitie wedstrijd VIOD- Trynwalden op het programma. De eerste confrontatie een week eerder werd nog door VIOD gewonnen met 0-2. Een mooie uitgangspositie voor de ploeg uit Driezum/Wâlterswâld.

Eerste helft
Direct vanaf het begin was het spelbeeld duidelijk. Trynwalden moest aanvallen om de achterstand van twee doelpunten weg te werken. VIOD besloot hier om net zoals in de heenwedstrijd compact op eigen helft te verdedigen. Om vervolgens vanuit de tweede bal te gaan voetballen. Echter de eerste, tweede en derde bal werden niet gewonnen waardoor Trynwalden kon gaan voetballen.

Dit leverde al in de 7de minuut een goede kans op voor Jeroen IJsselmuiden, VIOD goalie Otte Visser redde knap. Niet veel later een vrije trap voor Trynwalden, deze viel in de zestien meter voor de voeten van Peter Talsma en hij werkte de bal met zijn knie binnen. 0-1. Trynwalden kreeg in deze fase vijf corners welke ongevaarlijk bleven wat het spelbeeld goed weergaf. In de 38e minuut was het VIOD dat via een voorzet van Nykle Durk van der Valk een goede kans kreeg. Jelle Kommerie kopte vrijstaand over.

De spaarzame keren dat VIOD aanviel leverde vaak wel paniek op bij de defensie van Trynwalden, grote kansen bleven overigens uit voor VIOD. Trynwalden hield het initiatief. In de 43e minuut kon er geheel vrijstaand een goede voorzet worden gegeven op Thom Stielstra, deze rondde met een halve omhaal spectaculair af. 0-2 een paar minuten later een volgende mentale dreun voor VIOD. Hessel Breeuwsma kapt zijn directe tegenstander goed uit en kon op slag van rust de 0-3 aantekenen.

Tweede helft
In de pauze voerde VIOD coach Anton van Zwol een wijziging door, Harm Schaafsma kwam in het veld voor Jelle Kommerie. Hierdoor schoof Bauke Visser door naar het middenveld. Hiermee hoopte VIOD aanvallend voor meer verassingen te kunnen zorgen. Er moet namelijk minimaal een doelpunt gemaakt worden om de totale stand weer gelijk te kunnen trekken.

Dit lukt in de eerste vijf minuten van de tweede helft nog niet. Een goede redding van Otte Visser en een bal nipt voorlangs van Trynwalden zorgen ervoor dat VIOD in leven bleef.

Hierna nam VIOD het initiatief over. VIOD ging al snel één op één spelen, waardoor het Trynwalden onder druk kon zetten. In de 61e minuut een grote kans voor Bauke Visser. Hij schiet oog in oog met de keeper recht in de handen van de keeper. VIOD viel met man en macht aan en bleef achterin ook goed verdedigen. In minuut 74 opnieuw een grote kans, dit keer was het Nykle Durk van der Valk die rakelings voorlangs schoot. VIOD gaf in deze fase alles. Er volgde nog een grote kans van Jelmer Visser, welke ook gepareerd werd door de goalie van Trynwalden. De scrimmage die hierna kwam leverde ook niks op. In de 81e minuut werd een goede corner van Kees Hansma net naast gekopt door Jouke Sjoerdstra. Het slotakkoord was voor Trynwalden, een lange bal word op waarde geschat door Hessel Breeuwsma, hij omspeelde de twijfelend uitkomende Otte Visser. 0-4.

Mentaal breekpunt bij VIOD. VIOD heeft er vooral in de tweede helft alles aan gedaan, maar het mocht niet baten. Door dit teleurstellende resultaat van VIOD promoveert Trynwalden naar de derde klasse.

VIOD is dit seizoen gewogen en te licht bevonden en degradeert weer na 1 seizoen naar de vierde klasse. Zo herhaalt de geschiedenis zich steeds weer in Driezum. Volgend seizoen is de doelstelling wederom te promoveren, en daarmee zo snel mogelijk terug te keren op het niveau wat men voor ogen heeft, namelijk de derde klasse.