8.4 °C

TFS handhaaft zich in 3e klasse

ma 29 mei 2017, 13.43 uur

LEEUWARDEN - Deze laatste wedstrijd was allesbeslissend in de veldcompetitie. In dit geval zelfs voor beide teams van vandaag. Voor aanvang van de wedstrijd was Leeuwarden rode lantaarndrager met 1 punt achterstand op TFS. De thuiswedstrijd werd door TFS gewonnen. De groenhemden gingen dus vol goede moed de wedstrijd in om de punten mee terug naar De Kompenije te nemen.

TFS begon scherp aan de wedstrijd. Via een afstander en een strafworp van Riemer de Vries was het al snel 0-2. Vervolgens wist Monique Postma foutief gehinderd met een strafworp als gevolg. Remko Laanstra wist deze af te ronden wat de stand op 0-3 bracht. KV Leeuwarden wist iets terug te doen met een afstandsschot. TFS bleef steeds aan de goede kant van de score, via 4-4 werd het nog 7-7. Willem Visser speelde verdedigend een fantastische wedstrijd en wist de hoofdaanvaller van KV Leeuwarden lam te leggen wat bij de thuisploeg tot de nodige frustraties zorgde. Net voor rust werd via Jildou van der Vee met een kleine kans de ruststand op 8-11 bepaald.

Verdedigend had TFS alles goed dicht en ook aanvallend was alles goed voor elkaar. In de pauze was het bericht vooral om de tweede helft door te drukken en vooral de boel nu ‘niet te verzaken’. Ondanks de voorsprong gedurende de hele wedstrijd waren we er natuurlijk nog lang niet. TFS voegde de daad bij het woord. Meteen na rust wist Monique Postma met een doorloopbal het gat te vergroten naar vier doelpunten voorsprong: 8-12. In het andere vak wist Riemer de Vries opnieuw de bal van afstand door de korf te gooien wat de 8-13 maakte. Nog even kwam KV Leeuwarden terug tot 12-14, maar spannender werd het niet meer. Via Remko Laanstra werd de voorsprong weer groter gemaakt. In de laatste minuten was het slotakkoord voor opnieuw Riemer de Vries en Monique Postma. Uiteindelijk werd de uitslag bepaald op 13-18. KV Leeuwarden degradeert, TFS handhaaft zich in de derde klasse.

Volgend seizoen gaan de groenhemden vol goede moed verder met trainer/coach Evert Bron. Er is werk aan de winkel, maar TFS heeft dit seizoen al een mooie groei doorgemaakt.