Account
Logo
Zoeken
5.1 °C

Flamingo’s sluit seizoen met winst af

zo 28 mei 2017, 19.44 uur

BUITENPOST - Flamingo’s sluit seizoen met winst af


Op de zonnigste en warmste dag van het jaar was het tijd voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Flamingo's 1 mocht het opnemen tegen de nummer voorlaatst, WWC 1. Voor laatstgenoemde nog een belangrijke wedstrijd. Deze moest gewonnen worden om zeker te zijn van handhaving. In de wedstrijd was het dan ook WWC wat als beste met de weersomstandigheden omsprong. Voor er erg in was, keek de Tamminga formatie tegen een achterstand aan en kon pas bij een 1-4 wat terug doen. Ook daarna nam WWC het initiatief en liep uit tot 2-6. Hierna was het Flamingo's wat het iets beter op orde kreeg en voor rust zelfs door een klein kansje van Michelle Wester langszij kwam. De omstandigheden waren lastig en WWC gaf zich niet zomaar gewonnen. Tijd om alle zeilen bij te zetten de tweede helft. In een helft 7 scoren was veel te weinig gezien de gecreëerde kansen. Slechts 7 tegen was echter prima.

Toch was het wederom WWC wat als eerste de korf wist te vinden en bracht het verschil weer op 2. In de resterende tijd ging het gelijk op maar bij een stand van 10-10 kwam de Flamingo's voor het eerst op voorsprong. Trainer Janco Slingerland, die in de basis stond voor de afwezige Herman Pilat, zette Flamingo's op een verschil van 2 punten. Het was Arnout Wijma die vervolgens de overwinning veilig stelde met de 13-10. WWC wist nog wel 1 keer te scoren in de slotfase, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Een moeizame overwinning waarbij de zwaarbevochten punten in Buitenpost bleven. Tijd voor een welverdiende zomerstop!

Tijdens de wedstrijd werd er helaas ook afscheid genomen van Jelmer Beerda, die volgend seizoen een stapje terug gaat doen. Als laatste alle supporters bedankt voor alle steun afgelopen seizoen, hopelijk tot na de zomer!

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.3%
Nee  
55.6%
Maakt me niet uit  
18.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!