13 °C

ASC op alle fronten afgetroefd

zo 21 mei 2017, 13.32 uur

AUGUSTINUSGA - Zaterdag stond de eerste van de twee belangrijkste wedstrijden van het seizoen 2016/2017 voor ASC 1 op het programma, de wedstrijd in de nacompetitie tegen degradatie, bij Ouwe Syl. Vanaf de aftrap leek ASC machteloos, lusteloos en was het vooral erg slordig. Niet dat Ouwe Syl geweldig speelde, maar met meer inzet, passie en strijd, was het overduidelijk de bovenliggende partij.

Na 20 minuten spelen was het Ouwe Syl dat een 1-0 voorsprong nam door benutte penalty van Tiemen Helfferich, die terecht was toegekend door de scheidsrechter. Hierna was het beeld niet veel anders, bij een gehavend ASC lukte er zo goed als niets, en mocht het blij zijn dat het zolang bij 1-0 bleef. Op slag van rust deelde Ouwe Syl echter toch nog een klap uit en werd het 2-0 door een doelpunt van Remco Kooistra.

In de pauze zou er wat moeten gebeuren bij ASC want er zou uit een heel ander vaatje getapt moeten worden om de kans op een goede afloop van het tweeluik tegen Ouwe Syl, levend te houden. Toch was het beeld na rust niet veel anders, een naar het zich aan liet zien lusteloos ASC liet zich overal de kaas van het brood eten door Ouwe Syl. Slechts 1 kansje kreeg ASC deze middag, en wel na 53 minuten spelen, toen een halve omhaal van Marco de Haan op de paal belandde maar helaas het veld weer in stuiterde. Hiermee zijn alle wapenfeiten van ASC wel genoemd, en was het weer bijna alleen maar Ouwe Syl dat de klok sloeg, en in de 78e minuut, door nog een doelpunt van Remco Kooistra, een comfortabele 3-0 zege veiligstelde.

Voor ASC is een weekje van bezinning aangebroken, en natuurlijk: er misten een boel basisspelers, wat ASC ook zeker parten speelde, maar om je nu zo eenvoudig naar de slachtbank te laten leiden lijkt zeker niet nodig. Trainer Martin Brandsma zal de groep duidelijk moeten zien te maken dat deze wedstrijden een finale zijn, en dat volledige inzet en werklust vereist is, om er volgende week nog iets van te kunnen maken. Alles of niks zal er gespeelt moeten worden om het debacle in Ouwe Syl te niet te doen.

Komende zaterdag 27 mei is de aftrap van ASC 1 - Ouwe Syl 1 om 14.00 uur op sportpark Easterbuorren.