16.4 °C
Foto: Anton Kappers | De weg is in de richting van Leeuwarden enige tijd afgesloten geweest

Vrouw (69) overleden na aanrijding N355

za 20 mei 2017 13.37 uur

RYPTSJERK - Een 69-jarige vrouw uit Leeuwarden is zaterdag om het leven gekomen na een aanrijding op de Groningerstraatweg (N355) tussen Ryptsjerk en Leeuwarden. De vrouw stak de weg over en werd aangereden door een 43-jarige automobilist uit de gemeente Tytsjerksteradiel. De vrouw raakte bij aanrijding ernstig gewond. Ze is later in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.

Direct na het ongeval kwamen de politie, de traumahelikopter en twee ambulances ter plaatse om eerste hulp te verlenen. De brandweer van Gytsjerk stond met schermen rondom de andere hulpverleners. Het ongeval vond even na 13.00 uur plaats ter hoogte van een overgang voor landbouwvoertuigen. De vrouw stak lopend de weg over waarna ze door de auto werd aangereden.

Politieauto aangereden
Tijdens de afhandeling van het ongeval vond er ook nog een aanrijding tussen een politieauto en een 41-jarige automobilist uit de gemeente Dongeradeel. Bij deze aanrijding was alleen sprake van blikschade. Een agent was met zijn dienstvoertuig spookrijdend teruggereden naar de kruising E-10 om deze te gaan afsluiten voor autoverkeer. Op de kruising kwam hij in botsing met een andere auto. De 41-jarige bestuurder gaf aan dat in zijn ogen beiden fout waren geweest, hij had in het geval van de agent hetzelfde gedaan.

De weg is in de richting van Leeuwarden enige tijd afgesloten geweest vanwege de onderzoeken naar de exacte toedracht van beide ongevallen. In de loop van de middag liet de politie weten dat zij nog niet de identiteit van het slachtoffer hebben kunnen achterhalen. Er wordt daarnaar nog onderzoek gedaan.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws