4.8 °C

SC Veenwouden haalt fors uit tegen VVI

zo 14 mei 2017, 17.55 uur

FEANWALDEN - SC Veenwouden heeft de competitie goed afgesloten met een ruime overwinning op VVI uit Idskenhuizen waardoor het als vijfde eindigde in de competitie. Zaterdag a.s. start SCV de nacompetitie voor promotie met een thuiswedstrijd tegen de nummer 13 uit de eerste klasse, Omlandia uit Ten Boer. Voor beide ploegen stond er deze middag niets meer op het spel en daardoor gaf men elkaar de ruimte om lekker vrijuit te voetballen. SCV was de betere ploeg, het voetbalde wat gemakkelijker dan de thuisclub en dat resulteerde in een ruime zege, het had overigens net zo goed 6-10 kunnen zijn gezien de kansen.

Stefan Jan Sijtsma opende in de 6e minuut de score met een afstandsschot, doelman Jan Dik Piersma stond er bij en keek er naar:0-1 Na 25 minuten kwam VVI op gelijke hoogte toen Robbert Lodewijks Johannes Lindeboom ten val bracht waarna Johannes Kuperus de penalty benutte:1-1 Vijf minuten later was het wederom Stefan Jan Sijtsma die SCV wederom aan de leiding hielp, het doelpunt was identiek aan zijn eerste: 1-2

Een minuut later was het alweer 2-2 toen Johannes Lindeboom succes had met een afstandsschot. Toch zou SCV met een voorsprong gaan rusten toen doelman Jan Dik Pierma een schot van Rinse Procee niet onder controle kreeg waarna Wytze Veenstra de rebound benutte:2-3 Zeven minuten na de pauze was het opnieuw Stefan Jan Sijtsma die succes had door uit een vrije trap raak te schieten:2-4 In de 59e minuut was het weer de beurt aan VVI toen Daniel Kleiterp zwak verdedigen van SCV afstrafte:3-4 In de 64e minuut greep doelman Piersma niet sterk in bij een vrije trap van Rinse Procee waarvan Albertjan van Zwol profiteerde: 3-5 Vijf minuten later werd Rinse Procee neergelegd door Mark Hoekstra en benutte Albertjan van Zwol de penalty: 3-6 Rinse Procee bepaalde in de 80e minuut de eindstand op 3-7 door met een beauty van een vrije trap de kruising te vinden.