6.5 °C

VV Anjum sluit seizoen af met zege

zo 14 mei 2017, 11.13 uur

EANJUM - Anjum heeft in de laatste wedstrijd van het seizoen met 3-2 gewonnen van Zwaagwesteinde. Anjum leidde bij rust met 2-1 wat gezien het eerste half uur tegen de verhouding in was.

Jelle van der Wal scoorde de openingstreffer uit een hoekschop, 0-1. Een inzet van Ronaldo Jansen ging net over de goal van Lolke Dijkstra. Stephan Overkempe tekende een aantal minuten later voor de aansluitingstreffer, 1-1. Twee minuten later kreeg Anjum een strafschop toegekend, deze werd door Stephan Overkempe gemist. Op slag van rust kwam Anjum toch op voorsprong nadat een inzet van Johan Boersma door Henk van der Wal in het eigen doel werd gewerkt.

Na rust startte Anjum sterk en kreeg een aantal mooie kansen. Anne-Jan Tijtsma was het dichtst bij een doelpunt, maar zijn inzet ging net over. Sven Rozendal zette Zwaagwesteinde na twintig minuten toch op gelijke hoogte, nadat er door de scheidsrechter een penalty werd toegekend, 2-2. Tien minuten voor tijd wees scheidsrechter Spinder voor de derde maal naar de stip, deze maal voor Anjum. Anne Zijlstra verzilverde deze kans en zette Anjum hiermee op 3-2. In de slotminuten kreeg Zwaagwesteinde nog 2 grote mogelijkheden op de gelijkmaker, maar Lolke Dijkstra stond beide keren uitstekend opgesteld.

Door de winst op Zwaagwesteinde sluit Anjum haar tweede seizoen in de 3e klasse B af op een uitstekende zevende positie.

Scoreverloop:
20’ 0-1: Jelle van der Wal
37’ 1-1: Stephan Overkempe
45’ 2-1: Henk van der Wal (e.d.)
65’ 2-2: Sven Rozendal(pen)
79’ 3-2: Anne Zijlstra (pen)