Account
Logo
Zoeken
7 °C

DTL stunt bijna tegen Noordenveld

ma 8 mei 2017, 12.19 uur

HANTUM - Zaterdag speelden de korfballers uit Hantum de wedstrijd tegen Noordenveld 1 uit Roden. Een team die mee doet om het kampioenschap en waar DTL in de uitwedstrijd met maar liefst 36-11 van verloor. De schade beperkt houden was het advies voor vandaag en hopen op een stunt.

Onder ideale omstandigheden begon DTL prima aan de wedstrijd. Na een snel tegendoelpunt was het DTL die de regie overnam en maar liefst een 6-1 voorsprong wist te pakken. Noordenveld dacht dat ze dit klusje wel even zouden klaren maar DTL bleek in de openingsfase veel effectiever met het afronden van de kansen. Dat de gasten over voldoende kwaliteit beschikken bleek in het vervolg van de 1ste helft. Waar de doelpuntenmachine bij de Hantumers even haperde wisten de gasten nog voor rust de marge weer terug te brengen tot 1 doelpunt. Met deze 6-5 ruststand zochten beide teams de kleedkamer op.

Het was zaak de goede beginfase een passend vervolg te geven en Noordenveld niet nog beter in de wedstrijd te laten komen. Dit leek ook te slagen doordat DTL na rust de score wist te openen. De voorsprong hield echter niet lang stand want de gasten waren er inmiddels van doordrongen dat er een schepje bovenop moest. In deze fase van de wedstrijd had DTL het scorend moeilijk en Noordenveld wist hierdoor een 8-11 voorsprong te pakken. DTL ging echter niet bij de pakken neer zitten en begon aan een inhaalrace. Meerdere malen kwam de thuisploeg tot op één goal en bij een 12-13 stand kreeg DTL nog enkele prima mogelijkheden op de gelijkmaker. Toen deze niet viel was het Noordenveld die 2 minuten voor tijd DTL de das om deed door de 12-14 te scoren. In de ultieme slotfase veranderde er niets meer aan de score en gingen de punten helaas mee naar Roden.

Een wedstrijd waar een stunt er zeker in zat maar Noordenveld op belangrijke momenten net even makkelijker scoorde. Ondanks het verlies bied deze uitslag wel voldoende perspectief om in de laatste 3 wedstrijden nog enkele punten te pakken. Te beginnen op 13 mei met de uitwedstrijd tegen Harich 1. Ook een lastige tegenstander maar wie weet kan DTL dan wel voor een stunt zorgen door de punten mee te nemen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.7%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.7%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.8%
Geen mening  
28.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!