4.9 °C

Uitstekend Zeerobben te sterk voor SC Veenwouden

zo 7 mei 2017, 20.39 uur

FEANWALDEN - De topper tussen koploper Zeerobben en SC Veenwouden is terecht gewonnen door de aanstaande kampioen. Doordat Hardegarijp verloor van Be Quick Dokkum heeft Zeerobben zaterdag aan een gelijkspel genoeg om de titel binnen te halen. In een leuke wedstrijd probeerde de thuisclub door hoog druk te zetten het Zeerobben lastig te maken maar de gasten kregen daardoor zoveel ruimte dat men eenvoudig een ruime zege wist te behalen.

De wedstrijd
Het begin van SCV was goed want al na drie minuten kopte Wytze Veenstra uit een corner van Rinse Procee de bal op de lat. Na 13 minuten nam Zeerobben de leiding toen de snelle Hugo Da Silva aan een fraaie solo begon en na een 1-2 combinatie alleen voor de keeper geen fout maakte. De gasten waren na 18 minuten dicht bij de 0-2 maar Marijn Helffrich mikte de voorzet van Dylan Drent op de paal. SCV kreeg vijf minuten later een prima kans via Liekele Paulusma maar het schot ging net over de lat. Zeerobben bleef gevaarlijk via een kopbal van Abdul Boundati die op de lat belandde.

Drie goals in drie minuten
In de 29e minuut kwam SCV op gelijke hoogte toen Wytze Veenstra onhoudbaar raak kopte uit een voorzet van Rinse Procee. De gasten hadden het antwoord meteen klaar want een minuut later was het alweer 1-2 toen Kristiaan Feenstra na een 1-2 combinatie raak schoot. Weer een minuut later bediende Dylan Drent Hugo Da Silva en dat betekende 1-3 en in feite de beslissing in de wedstrijd want SCV kwam deze dreun niet te boven. In de 58e minuut werd de wedstrijd definitief beslist toen na een voorzet van Dylan Drent de bal tot twee keer toe van de lijn kon worden gehaald maar in derde instantie was het uitblinker Hugo Da Silva die zijn hattrick volbracht: 1-4 Zeerobben nam hierna gas terug en bij SCV was het geloof verdwenen in een goede afloop. Wytze Veenstra probeerde nog wel de stand een draaglijker aanzien te geven maar stuitte tot tweemaal toe op de paal. Zeerobben kreeg in de slotfase ook nog genoeg mogelijkheden om de score uit te breiden maar gescoord werd er niet meer in dit sportieve duel.