Account
Logo
Zoeken
5.1 °C

Deceptie bij VCR na gelijkspel

zo 7 mei 2017, 17.58 uur

RINSUMAGEAST - Onder prachtige weersomstandigheden werd de kampioenskoorts in Rinsumageast verder omhoog gestuwd door het vele opgekomen publiek tot een schitterende apotheose. Maar het was Tzummarum die het beste voor de dag kwam en VCR meteen onder druk zette. De tegenstander van vanmiddag was geenszins van plan om vrijwillig mee te gaan werken aan de kampioensaspiraties van VCR en deed meer dan haar sportieve plicht.

In de 8e min was het Joran Hiemstra die goed doorkwam over de rechterflank en een uitstekende voorzet in huis had op de inkomende Jelmer vd Meer bij de eerste paal. Maar thuiskeeper Rene Zwaagstra liet zich niet verrassen in de korte hoek. In de 12e min mocht linksback Simon Houtsma een vrije trap nemen net over de middenlijn. Met meer geluk dan wijsheid vloog deze richting de kruising maar opnieuw wist Zwaagstra schade te voorkomen. Precies op het kwartier dan het eerste echte doelrijpe gevaar voor de thuisclub.

Vanaf de linksbackpositie vond Jitse Hoekstra met een supergave crossbal broer Jouke op de rechterflank. Geheel vrijstaand kon hij opstomen naar de jeugdige gastkeeper Jelle Pieter vd Walt maar met een uitstekende voetbeweging wist deze jongeling VCR van score af te houden. Even later opnieuw doelgevaar voor VCR. Wederom was het Jouke Hoekstra die doorkwam over de rechterkant en een prima voorzet gaf op de inglijdende Yannick Haakma, maar deze kwam een teenlengte tekort om de bal tegen de touwen aan te werken.

Op het halfuur mocht Tzummarum een corner trappen vanaf haar linkerkant door Eelco Tanghe. Heerlijk draaide deze richting de verre kruising bij de tweede paal en leek doel te treffen. Maar gelukkig voor VCR stond Melle Wielinga op de juiste plaats en wist deze bal uit de doelmond te ranselen en zo bleef Tzummarum levensgevaarlijk. Vlak voor rust was het weer VCR die de score had kunnen openen. Maar een mooie combinatie tussen Mame Braaksma en Melle Wielinga onderging hetzelfde lot en werd uit de doelmond onschadelijk gemaakt. En zo gingen de beide teams onder leiding van scheidsrechter Henk Swart uit Ferwert rusten met een 0-0 stand.

VCR kwam na de pauze het beste uit de startblokken vandaan en leek in de 47e min op een voorsprong te komen door een inzet van Mame Braaksma, op aangeven van Melle Wielinga uit een pass van Yannick Haakma, maar deze vloog net over de dwarsligger van het doel van gastkeeper vd Walt. Precies op het uur dan toch waar iedereen voor had gevreesd, een voorsprong voor de gasten uit Tzummarum. Het was Willem de Jong die met een prima pass zijn aanvoerder Cor Grond vond. En deze wist natuurlijk precies wat broer Tim in gedachten had en bediende de topschutter op maat, 0-1.

In de jacht naar de gelijkmaker met een alles of niets offensief kreeg VCR loon naar werken in de 79e min. Met een schitterend bal vanuit de defensie vond Douwe Wiegersma het hoofd van de ingevallen Josco van Andel. Al koppende legde deze de bal terug op de inkomende Melle Wielinga en met een droge harde knal wist hij de 1-1 binnen te schieten. En met nog 10 min op de klok ging VCR massaal op zoek naar de alles bevrijdende treffer voor het kampioenschap, maar wat VCR ook probeerde die treffer kwam er niet meer en zo krijgen we volgende week een echte kampioenskraker in en tegen Marrum op sportpark “Achterdyk” om 14:30 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum