8.1 °C

VV Anjum oppermachtig tegen VV Dokkum

zo 7 mei 2017, 11.17 uur

DOKKUM - VV Anjum heeft zich door de overwinning op VV Dokkum veilig gespeeld voor lijfsbehoud in de derde klasse na een zeer terechte 0-3 overwinning.

Anjum was van begin af aan baas op het veld. Na een kwartier spelen scoorde Johan Boersma de 0-1 uit een voorzet van Ietzen Eise Kloosterman. Pope Bauke Holwerda zette Anjum vijf minuten later, uit een voorzet van Sietze Jansma, op 0-2. Dokkum stelde hier een schot van Cerdie Benjert tegenover die door André Turkstra tot hoekschop werd verwerkt en nog een gevaarlijke aanval die ook prooi werd voor Turkstra.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Beide teams kregen kansen, maar vooral Anjum bleek heer en meester. Vijf minuten na de aftrap was het Stephan Overkempe die in een scrimmage de bal achter Patrick van der Velde wist te werken, 0-3. André Turkstra redde zeer attent op een inzet van Dokkum, en Sybren Oegema zag zijn schot naast de goal verdwijnen. Stephan Overkempe verzuimde Anjum vijf minuten voor tijd in een een-op-een situatie nog op 0-4 te zetten.

Door de winst op Dokkum is Anjum verzekerd van minimaal de achtste plaats op de ranglijst.

Zaterdag 13 mei speelt Anjum om 14:30u op het eigen Kolkenfjild de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Zwaagwesteinde.