8.3 °C

SC Kootstertille beperkt schade voor Drogeham

ma 1 mei 2017, 13.13 uur

KOOTSTERTILLE - Drogeham is op dit moment beslist niet in goede doen en daardoor hadden de Tilsters veel minder moeite dan gebruikelijk met de lastige buurman. Bij rust was het duel al gespeeld toen SC Kootstertille naar een 5-1 voorsprong was uitgelopen. Na rust werd het spel er bij de thuisclub niet beter op en wist men pas in de slotminuut een treffer aan het totaal toe te voegen.

De eerste tien minuten deed Drogeham beslist niet onder voor de Tilsters en kreeg het zelfs de beste kans op de openingstreffer. Uit de hoekschop lepelde Marten Postmus het speeltuig echter rakelings over het doel. Een minuut later had SC Kootstertille wel succes. Gerbrand Waaksma opende stijlvol op broer Jouke die vervolgens Wilco van der Heide de 1-0 op het scorebord liet aantekenen. De bezoekers lieten zich niet uit het veld slaan en de thuisclub mocht zich gelukkig prijzen dat niemand van Drogeham op de vrije schop van Marten Postmus reageerde. Aize Storm koos uiteindelijk voor zekerheid en maakte er nog een hoekschop van. In de tegenstoot had Jouke Waaksma Bzn de 2-0 op zijn schoen maar oog in oog met doelman Ype Broos lepelde hij de bal naast.

Na twintig minuten spelen had SC Kootstertille alsnog een tweede treffer te pakken. Wilco van der Heide verlengde de hoekschop en bracht de bal richting tweede paal waar Gerbrand Waaksma koppend succes had; 2-0. Tien minuten later leek het duel beslist. Tony Bierma vond Wilco van der Heide die prachtig bij zijn tegenstander wegdraaide en de bal tegendraads langs doelman Ype Broos in het doel deponeerde; 3-0.

Uit het niets wist Drogeham echter de achterstand weer tot twee treffers te reduceren. Op de voorzet van de bezoekers werd bij de thuisclub achterin onthutsend zwak gereageerd waarna Jan van den Bosch koppend tegen kon scoren; 3-1. Vanaf de aftrap reageerde SC Kootstertille alert toen Wilco van der Heide uit een bijna identieke situatie als bij de derde treffer de aangever van Douwe Hoekstra tot treffer promoveerde; 4-1. Enkele minuten voor de thee wist Harmen Tabak na een prima aanvallende actie met een bekeken schuiver de ruststand naar 5-1 te tillen. Bijna was het zelfs nog 6-1 geworden maar Aize Storm roste de bal vol op de paal!

Het tweede bedrijf zou van een minder niveau worden dan de eerste omdat enerzijds Drogeham zich meer en meer ingroef en anderzijds omdat SC Kootstertille een stuk slordiger speelde. Jan Spinder had de gasten aan een tweede treffer kunnen helpen maar hij schoot recht in handen van doelman Albert Jan Merkus. Jouke Waaksma Bzn kwam even later op de loepzuivere voorzet van Patrick Praamstra een teenlengte tekort voor een treffer.

Intussen raakte Wilco van der Heide nog eens de lat en leek de scrimmage voor het doel van de gasten op een schiettent. Bij inzetten van achtereenvolgens Gerbrand Waaksma en de ingevallen André Faber en Bennie de Vries wist doelman Ype Broos steeds een tegentreffer te voorkomen. Vijf minuten voor afloop bereikte André Faber met een sublieme pas Wilco van der Heide maar die zag zijn inzet via doelman Broos in een hoekschop eindigen. In de slotminuut had Van der Heide alsnog succes toen hij beheerst afrondde en met zijn vierde treffer van deze middag een fraaie productie aan de dag legde; 6-1. Nog een punt volstaat voor de Tilsters om deelname aan de nacompetitie veilig te stellen.