8.5 °C

SC Veenwouden laat het lopen tegen Grootegast

ma 1 mei 2017, 9.49 uur

FEANWALDEN - Onder een lekker voorjaarszonnetje moest SC Veenwouden zaterdagmiddag aantreden tegen FC Grootegast. SC Veenwouden wilde graag het goede resultaat van een week eerder tegen Broekster Boys een vervolg geven. Voor FC Grootegast waren de belangen groter deze middag. De Groningers moeten nog punten binnenhalen om zich veilig te spelen.

De eerste helft was er een duidelijk speloverwicht van SC Veenwouden. FC Grootegast beperkte zich tot het spelen van de lange bal naar voren. Er ontstond volop ruimte voor de middenvelders van SC Veenwouden. Maar het spel was te onrustig en onzorgvuldig op het snelle kunstgrasveld. Verder dan halve kansen van Rinse Procee en Liekele Paulusma kwam SC Veenwouden niet. Zo nu en dan wist ook Grootegast uit te breken, maar vond keeper Coenraad van der Mark op hun weg. Na 30 minuten kwam Grootegast via Rolf Hazenberg op voorsprong uit een corner. De bal werd niet goed verwerkt en kwam via de kluts voor de voet van Hazenberg, die de bal eenvoudig kon binnen tikken.

In deze fase bleef SC Veenwouden echter de bovenliggende partij en probeerde het via de flanken Wytze Veenstra in stelling te brengen. Dat leverde geen echte kansen op, maar wel een aantal corners. In de 36e minuut wist Liekele Paulusma uit een corner attent de 1-1 binnen te koppen. Kort voor rust kreeg Stefan Jan Sijtsma nog een kans, maar deze bal kwam in het zijnet terecht.

In de tweede helft liet SC Veenwouden het lopen en kwam het feitelijk niet meer verder dan zomeravondvoetbal. De echte wil om te willen winnen ontbrak, evenals de scherpte. Klaas van der Veen wist met een uiterste inspanning nog een inzet van de doellijn te halen. Kort daarna, in de 51ste minuut, verslikte Robbert Lodewijks zich met een terugspeelbal en kon Ite Hoolsema de bal eenvoudig oppikken en de 2-1 voorsprong op het bord zetten.

SC Veenwouden probeerde zich daarna nog op te richten, maar veel voorzetten kwamen niet goed aan. Ook uit de corners kon geen echt gevaar worden gesticht. In de 75ste minuut had Stefan Jan Sijtsma een goede kans, maar keeper Erwin Mensink wist te redden. In de rebound schoot Liekele Paulusma de bal net naast schoot. Uit de omschakeling, na een corner van SC Veenwouden, viel de bal dan plotseling voor de voeten van Rolf Hazenberg. Deze haalde direct uit en wist met een schitterende lob de 3-1 aan te tekenen.

Voor trainer Riemer Kooistra was dat het moment om de A-junioren Jelmer de Vries en Joeri Antoine Dijk te laten debuteren in het eerste elftal. Beide spelers genoten zichtbaar van deze buitenkans en lieten zich van hun beste kant zien. Echt vuurwerk zat er bij de Feanwaldsters helaas niet meer in en na 90 minuten kon de goed leidende scheidsrechter Edwin Bijsterveld de wedstrijd affluiten. Volgende week komt koploper Zeerobben op bezoek in Feanwâlden.