6.1 °C

Tilsters doen VVT punt cadeau

ma 24 april 2017, 10.06 uur

TWIJZELERHEIDE - SC Kootstertille heeft bij VVT nagelaten om een ruime overwinning naar zich toe te trekken. Enerzijds stond het vizier bij de Tilsters slecht afgesteld maar anderzijds bleek VVT doelman Gerrit Hansma een ware sta-in-de-weg. Ondanks het puntenverlies, 1-1, wist SC Kootstertille toch de derde plaats te verstevigen en lijkt de nacompetitie niet meer te kunnen ontgaan.

Het eerste wapenfeit was voor de thuisclub toen Rob Vellema na ruim vijf minuten spelen de vuisten van Tille doelman Albert Jan Merkus testte. Daarna was het allemaal SC Kootstertille wat de klok sloeg en de thuisclub alle hoeken van het veld liet zien. Wat de Tilsters echter nalieten was het benutten van de dotten van kansen. Daar was echter doelman VVT Gerrit Hansma ook deels voor verantwoordelijk want die stak deze wedstrijd in een bloedvorm.

Met name Jouke Waaksma Bzn, Douwe Hoekstra en Tom van der Veen stuitten telkenmale op de sluitpost van de thuisclub. Pas na ruim een halfuur spelen wist VVT weer iets terug te doen maar na de vrije schop van Henk Jan Vogt werd de bal in een vol zestienmetergebied over geroeid. Direct na de thee moest Albert Jan Merkus redding brengen na een vrije schop van de thuisclub en begon de belegering door de bezoekers van de VVT veste opnieuw. Douwe Hoekstra vond met een slim steekpasje Tony Bierma en die bleef in de afronding wel koel en wist tien minuten na rust eindelijk doelman Hansma in de verste hoek te verschalken; 0-1.

Daarna had SC Kootstertille de wedstrijd definitief in het slot moeten gooien maar men bleef stug doorgaan in het niet verzilveren van de fraaiste kansen. Wilco van der Heide, redding Hansma, Tom van der Veen, redding Hansma en opnieuw Wilco van der Heide, redding Hansma weigerden de trekker doeltreffend over te halen. Gerbrand Waaksma kegelde vervolgens nog een vrije schop tegen de paal waarna het duel zelfs een bizarre wending kreeg. Jacob Hansma mocht tien minuten voor afloop aanleggen voor een vrije schop die doelman Albert Jan leek te onderscheppen.

De Tilster sluitpost verkeek zich mede door de harde wind op de snelheid van de bal want door de vreemde stuit plofte de bal pardoes over de doelman tegen het nylon; 1-1. SC Kootstertille probeerde daarna nog wel om het duel alsnog naar zich toe te trekken maar VVT koesterde het niet meer verwachtte punt en knokte zich helemaal leeg voor een resultaat. De wedstrijd had zelfs helemaal op de kop kunnen staan als Ronald Nauta luttele minuten voor het einde een paar centimeters lager had gemikt; nu zag hij de lat voor de bezoekers erger voorkomen.