Account
Logo
Zoeken
2.9 °C

Laatste BurgumRun op zondag 10 september 2017

do 20 april 2017, 11.46 uur

BURGUM - Zondag 10 september 2017 vindt de 10e en laatste BurgumRun plaats. De organisatie van de BurgumRun heeft het hardloop-evenement vanaf 2008 met veel plezier georganiseerd, maar heeft geen opvolgers en 10 jaar is ook een mooi moment om er een punt achter te zetten. Evenals bij het eerste lustrum is er deze laatste keer ook voor alle deelnemers aan de 5, 10 en 16 km een gratis loopshirt. De deelnemers aan de kidsloop over 2,5 km krijgen een andere passende herinnering. Er is ruimte voor 1000 deelnemers. Dus grijp je kans om mee te doen aan deze laatste BurgumRun.

De start en finish van de hardloopwedstrijd zijn wederom op het terrein van de elektriciteitscentrale van hoofdsponsor ENGIE Energie Nederland nabij Burgum. Het eerste startschot van de BurgumRun zal om 13.00 uur klinken voor de jeugdloop. Daarna volgen de 16.1 km, 10 km en de 5 km loop vanaf 14.00 uur. Het traject van de BurgumRun omvat het mooie van de natuur rondom de centrale. Naast de vele verharde stukken moeten de deelnemers ook rekening houden met onverharde paden in het parcours.

Teamrun
Naast de individuele afstanden kan er ook gekozen worden voor de Drachtster Glashandel teamrun. In dat geval vormen drie lopers een team. De bedoeling is dat die drie lopers allemaal een afstand voor hun rekening nemen, d.w.z. de 5,10 of 16 km. Het totaal wordt bij elkaar opgeteld en is van belang voor de einduitslag. Het mooie is wel dat de inidviduele uitslag van de lopers in een team ook weer terugkomen in de individuele uitslagen.De kosten voor een teamrun is gelijk aan de individuele inschrijving.

Prijzen
Voor de winnaars zijn er op de verschillende afstanden prijzen beschikbaar in de vorm van bekers. En voor de teamrun is er de speciale Drachtster Glashandel bokaal.

De BurgumRun wordt georganiseerd door Stichting Running Events Burgum in samenwerking met ENGIE Energie Nederland in Burgum.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!