12.3 °C

VV Anjum onderuit tegen SC Berlikum

zo 9 april 2017, 13.13 uur

BERLTSUM - De uitwedstrijd tegen S.C. Berlikum is voor Anjum in een teleurstelling geëindigd, er werd namelijk met 2-0 verloren.

Onder prachtige weersomstandigheden op Sportpark de Koekoek kwam het eerste gevaar van Berlikum. De voorhoede mocht tot tweemaal toe proberen de score te openen maar verzuimden om het af te maken. De eerste kans van Anjum kwam er na een kwartier. Overkempe gaf vanaf links de bal laag en hard voor, zijn voorzet werd door een verdediger van Berlikum nog bijna in het eigen doel gewerkt. Even later was het Miedema die met een prachtige volley keeper Dijkstra wist te verassen, zijn schot belandde op de lat, de tweede inzet werd door Dijkstra gepakt. In de fase hierna kwam Anjum totaal niet aan voetballen toe en was het Berlikum dat de kansen kreeg. Dijkstra stond attent te keepen en voorkwam diverse malen de voorsprong, tot vijf minuten voor de rust. Uit een vrije trap wist Hoekstra met een prachtige kopbal vriend en vijand te verassen, 1-0.

Na de thee kwam Anjum iets beter uit de startblokken. Boersma wist met een voorzet Overkempe te bereiken maar zijn kopbal werd door keeper Veenstra uitstekend gekeerd. Niet veel later kreeg Berlikum een vrije trap toegewezen en was het Van der Mey die zijn schot op de lat uiteen zag spatten. In de fase hierna waren er kansen over en weer, maar het was duidelijk dat Berlikum het betere van het spel had. Tien minuten voor tijd beging Kloosterman een overtreding in het strafschopgebied van Anjum en was het Van der Horst die de toegewezen penalty knap wist te benutten, 2-0. Hierna was de wedstrijd gespeeld en werd het tot scheidsrechter Venekamp voor het einde van de wedstrijd blies niet spannend meer.

Na het verlies tegen S.C. Berlikum zakt Anjum naar de zevende plaats op de ranglijst, alleen omdat Rijperkerk komend weekend met een 3-1 voorsprong nog drie minuten in moet halen tegen VIOD, zal Anjum na komend weekend waarschijnlijk nog naar plaats acht zakken.

Zaterdag 15 april is Anjum vrij, op zaterdag 22 april wordt om 14:30u de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager AVC in Sexbierum gespeeld.

Scoreverloop:
39’ 1-0: Marnix Hoekstra
81’ 2-0: Chris van der Horst (pen.)

Kaarten:
75’ Robbert de Zeeuw (SCB), geel
79’ Jan Tijtsma (VVA), geel
81’ Ietzen Eise Kloosterman (VVA), geel

Scheidsrechter: Dhr. H.A. Venekamp