Account
Logo
Zoeken
8.7 °C

Verlichting in Slingepark verbeteren

wo 29 maart 2017, 12.41 uur

DRACHTEN - Door het verbeteren van de verlichting moet sporten in het Slingepark in Drachten nog aantrekkelijker worden. Directeur Hannes de Boer van Athleta Projecten richt zich op vitaliteit en ziet wel kansen. "Nu zijn er mensen die daar niet graag lopen of sporten in het donker."

De Boer deed zijn pleidooi tijdens het bespreken van de nieuwe sportnota van de gemeente Smallingerland. Hij zou de mogelijkheden, die bewegen stimuleren, willen uitbreiden en verbeteren. "In het Slingepark zijn situaties waar er te weinig verlichting is voor het doel van recreatief gebruik in de avonduren te stimuleren. Er zijn gewoon plekken die te donker zijn. Ook op andere locaties zijn er nog stappen te maken. Bijvoorbeeld als het weken of dagen heeft geregend het daar navenant nat is. Daar kun je dan niet spelen."

De Jeugdraad Smallingerland maakt zich ook sterk voor betere verlichting in het Slingepark. "Met name op plekken waar door jongeren wordt gesport, zoals de skatebaan. Voor recreatief gebruik verder in het park liever niet, met het oog op bijvoorbeeld drugsgebruik. Maar we zijn met de gemeente bezig. Ook zouden er meer plekken komen gericht op 'in het bos spelen' voor kleinere kinderen. Wat er is, is goed, maar er zijn nog wel verbeteringen mogelijk", vertelt Wout Kampherbeek van de Jeugdraad.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer