4.7 °C

Vormcrisis SC Veenwouden duurt voort

ma 27 maart 2017, 14.08 uur

FEANWALDEN - Het seizoen dreigt voor SC Veenwouden uit te gaan als de bekende nachtkaars. Opnieuw werd er verloren waardoor het steeds verder afzakt op de ranglijst (vierde). In de eerste helft speelde SCV goed en had het de gelegenheid om een voorsprong te nemen. Na rust wist Tonego via twee counters binnen drie minuten de wedstrijd te beslissen. De thuisclub was daarna niet bij machte nog iets terug te doen.

De wedstrijd
De thuisclub begon goed aan de wedstrijd en was in de eerste helft de betere ploeg. Stefan Jan Sijtsma kreeg al na drie minuten een goede mogelijkheid na een solo maar doelman Yoeri Scholtens wist de bal uit de hoek te ranselen. Doelman Scholtens hield ook Ronald Procee van scoren af door diens kopbal tot corner te verwerken. In de 13e minuut kwamen de gasten voor het eerst in de buurt van het SCV doel en meteen was het raak.

Het schot van Jasper Maes werd van richting veranderd waarna de bal via de vingertoppen van doelman Coenraad van der Mark tegen de onderkant lat belandde waarna de bal via de schouder van de doelman in het doel belandde, een mazzeldoelpunt. De thuisclub kreeg kansen op de gelijkmaker. Zo werd een tegendraadse kopbal van Wigle Westerlaan door een verdediger van de lijn gehaald. Na een half uur werd het verdiend gelijk toen Wytze Veenstra raak kopte uit een voorzet van Rinse Procee: 1-1

Tonego werd in de 38e minuut nog eenmaal gevaarlijk maar het schot van Sjoerd Tuinhof belandde via de lat in handen van de doelman. Gezien het spelverloop was de verwachting dat de thuisclub na rust de zege naar zich toe zou trekken. Niets was minder waar. In de 53e minuut counterde Tonego razend snel en was het Sjoerd Tuinhof die raak schoot. Drie minuten later was het al 1-3 toen opnieuw Sjoerd Tuinhof toesloeg na een nieuwe counter via Pascal van Dries. De thuisclub kon zich daarna niet meer oprichten. Het wist geen enkele kans meer af te dwingen en de 1-4 was dichterbij dan de aansluitingstreffer. Het veel fellere Tonego, nota bene de nummer voorlaatst van de ranglijst, hield vrij simpel stand en wist verdiend de punten mee naar huis te nemen. SCV snakt naar een overwinning maar die lijkt verder weg dan ooit.