4.3 °C

Tilsters doen tegen SC Boornbergum '80 prima zaken

ma 27 maart 2017, 12.15 uur

KOOTSTERTILLE - In de rechtstreekse confrontatie met het eveneens op de nacompetitie jagende SC Boornbergum '80, heeft SC Kootstertille prima zaken gedaan. De 2-0 overwinning was zelfs een magere afspiegeling van de krachtsverschillen want de gehandicapte gasten kwamen in de tweestrijd, vooral na rust, duidelijk tekort.

Voor een mogelijke plek in de nacompetitie was een overwinning voor de thuisclub een must. De gasten hadden slechts een puntje minder dan de Tilsters hoewel die nog wel een wedstrijd tegoed hebben. Opnieuw wist de thuisclub een vroeg ruggensteuntje af te dwingen. Na zeven minuten spelen trok Tom van der Veen op snelheid naar binnen en wist met een droge schuiver de niet geheel vrijuit gaande doelman Thom van der Heide in de verste hoek te verschalken; 1-0.

Tien minuten later leek Jouke Waaksma de score met een halve omhaal zelfs te verdubbelen maar wist hij de bal net niet genoeg snelheid mee te geven waardoor doelman Van der Heide nog redding kon brengen. De Tilsters namen daarna gas terug en verschaften de gasten daarmee enige lucht. Na een mispeer van Heine Hiemstra verkreeg Boornbergum topschutter Joran Wiersma eindelijk ruimte maar diens inzet verdween slordig naast het Tilster doel. De gasten bleven gevaarlijk en halverwege de eerste helft was Tamme van der Woude akelig dichtbij de gelijkmaker maar zijn kopbal verdween rakelings voorlangs. De thuisclub kwam voor de rust nog eenmaal goed door maar Tom van der Veen gaf de bal onnauwkeurig voor het doel. Jouke Waaksma Bzn wist het speeltuig daarna niet meer voldoende te drukken en had doelman Van der Heide vervolgens weinig moeite om de inzet onschadelijk te maken.

Na de rust zag SC Boornbergum goudhaantje Joram Wiersma wegens eens blessure niet terugkeren en dat was voor de gasten een behoorlijke aderlating. Het zelfvertrouwen werd dan ook niet groter en feitelijk kwamen de gasten in het tweede bedrijf niet meer echt in het spel voor. Vijf minuten na de thee leek SC Kootstertille de wedstrijd in het slot te gooien maar voorkwam Hans Jan Rispens een tweede tegentreffer door de inzet van Wopke Hoekstra nog op de doelijn weg te werken. Jouke Waaksma Bzn richtte na een kwartier spelen te hoog op de aangever van Wilco van der Heide maar een minuut later kwam de thuisclub wel aan de bevrijdende tweede treffer. Wilco van der Heide stuurde Wopke Hoekstra de diepte in en op het juiste moment trok Hoeksma de bal voor en was het voor Jouke Waaksma Bzn een koud kunstje deze bij de tweede binnen te tikken. Enkele minuten later werd een volgende inzet van Waaksma gepareerd en bleef doelman Thom van der Heide ook op de rebound van broer Gerbrand overeind. Tien minuten voor afloop veerde het publiek nog eenmaal op maar joeg Jouke Waaksma Bzn de bal tegen het zijnet. De gasten liepen intussen op de laatste benen maar de Tilsters waren te slordig om een grotere score over de streep te trekken.