Account
Logo
Zoeken
8.9 °C

Zakelijke overwinning van VCR op Blija

zo 26 maart 2017, 10.51 uur

RINSUMAGEAST - Rinsumageast: na de terechte remise op runner-up Ouwe Syl moest VCR het deze zaterdagmiddag opnemen tegen Blija. Scheidsrechter G.J. vd Molen voor het eerst te bewonderen op sportpark "De Vonder" was meteen de beste man op het veld en floot een prima partij.

Echter had hij de gastploeg halverwege de tweede helft in het zadel kunnen helpen door een overtreding van Jitse Hoekstra op Wesley Stielstra te belonen met een penalty, waardoor de spanning in de wedstrijd misschien weer enigszins was teruggekeerd. Maar nu had VCR de zaakjes keurig voor elkaar. VCR begon goed aan deze wedstrijd tegen middenmoter Blija en zag dit bekroond worden in de 8e min.

Na een goed vlot lopende aanval werd Yannick Haakma halverwege de vijandelijke helft gevonden en met een uitstekende steekpass wist deze Melle Wielinga te bedienen in het zestienmetergebied. En uiterst koelbloedig versloeg hij gastkeeper Anne Haitsma met een droge poeier, 1-0. Maar in plaats van nu goed druk te houden op de defensie van de geelhemden namen de oranjehemden waarschijnlijk onbedoeld wat gas terug, waardoor Blija wat speldenprikjes kon uitdelen. Op het halfuur kreeg Blija de genadeklap te verwerken toen VCR uitliep naar een 2-0 voorsprong.

Opnieuw was het uiteindelijk Yannick Haakma met de beslissende bal, ditmaal op de penetrerende centrale middenvelder Anton Prins. Deze omspeelde vervolgens gastkeeper Haitsma met een mooie lichaamsschijnbeweging en de 2-0 lag in het mandje. De druk was eraf en VCR “waande” zich veilig.

Blija probeerde van alles en deed haar uiterste best maar bleef hangen in haar goede intenties en kon geen echte vuist maken. En zo had de tweede helft misschien beter op het “papier” afgedaan kunnen worden want in de stand veranderde er niets meer en zo won VCR verdiend en was het drie punten rijker. En de dag werd nog mooier toen ook nog eens bekend werd dat Ouwe Syl deze middag had verloren en VCR op deze manier wel hele goede zaken had gedaan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten


regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal