Account
Logo
Zoeken
6.1 °C

VenV laat de Granaet in mineur achter

zo 12 maart 2017, 23.05 uur

GARYP - Tijdens het eerste lenteweekend van 2017 stond voor het vlaggenschip van Vlug en Vaardig de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen op het programma. Met een flink gewijzigde opstelling mocht Gea Plantinga haar debuut maken in de hoofdmacht. Voor VenV stond er niks meer op het spel, maar de Granaet had de punten hard nodig om zicht te houden op het kampioenschap. Dit kon wel eens een spannende confrontatie worden voor VenV coach Ron Berkenbosch en zijn moeder, José Berkenbosch, coach van de Granaet. Zou het VenV lukken om de Granaet van het kampioenschap af te houden?


De score werd in de eerste minuut geopend door de Granaet, maar Corrie Betten had gelijk een antwoord met een prachtig afstandsschot, 1-1. De Granaet liet zich vervolgens een paar keer makkelijk de bal afpakken, waardoor Roel Schipper en Arjen Brander de stand op 1-4 konden zetten. Voor VenV werd het langzaam duidelijk dat hier misschien wel iets te halen viel. Door middel van een fraaie uitstartbal en stip van Roel Schipper werd de 3-6 op het scorebord bijgeschreven. Doelpunten van achtereenvolgens Arjen Brander, Evert Duipmans, Nynke Buis en een ringloze van Arjen Brander zorgden voor de 8-10. De Granaet wist dichterbij te komen tot 9-10, maar Jan Jacob van der Zee bracht de marge weer op 2.

Uiteindelijk zette Evert, alias Duip, de ruststand van 10-12 op het bord.
De Granaet kwam vol goede moed de kleedkamer uit, maar VenV gooide meteen roet in het eten. Door een vrije bal van Jan Jacob van der Zee werd de marge op drie gezet. Vrij snel daarna kwam de Granaet met de 11-13, maar “Duip” had daar een antwoord op middels een afstandsschot. Helaas brak er toen voor de Garypers een minder scherpe periode aan, waardoor de Granaet langszij kwam tot 15-14. Er werd een tijdje om en om gescoord waardoor er 6 minuten voor het einde van de wedstrijd de stand 18-18 was. Middels afstanders van zowel Corrie Betten als Arjen Brander wist VenV weer een gaatje te slaan met de Dokkumers. Zou het VenV dan toch lukken om vandaag te kunnen stunten? De Granaet wist nog eenmaal tot score te komen, maar moest uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in VenV. Eindstand 19-20.


Door de winst van VenV op de Granaet werd onze Westermar rivaal Quick’21, door gelijk te spelen tegen ROG met 17-17, kampioen. De komende weken staan voor de selectie nu eerst in teken van voorbereiding op de tweede helft van het veldseizoen. Voor VenV erg belangrijk, want er valt op veld zeker nog wat te halen!
Doelpunten: Arjen Brander 6, Roel Schipper 6, Evert Duipmans 3, Corrie Betten 2, Jan Jacob van der Zee 2 en Nynke Buis 1

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.9%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'