Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

KV Flamingo's blijft titelkandidaat

zo 12 maart 2017, 18.18 uur

BUITENPOST - De derde klasse B kent een superspannend slot. Flamingo’s strijdt met Elko om het kampioenschap, terwijl DTS met Harkema en T’Fean/ Boelenslaan vecht tegen degradatie. Beide ploegen was er zaterdagavond in een goed bezette sporthal De Houtmoune in Buitenpost dan ook veel aan gelegen om de winst binnen te halen. Het leverde een enerverende pot korfbal op. Na een aarzelend begin trok Flamingo’s het duel overtuigend naar zich toe. Vooral het gebrek aan scorend vermogen brak DTS op.

DTS opende de score en was in de beginfase de bovenliggende partij. Het duurde lang voordat Flamingo’s het vizier op scherp kreeg. Pas na 10 minuten wist Ronald Algra met een afstander de 1-1 te scoren. DTS bleef sterk spelen en liep uit tot 1-3. Pas daarna kwam de Tamminga-formatie goed op gang. Met fraaie treffers van Ronald Algra, deze avond uitblinkend, en Martijn Visser liep Flamingo’s uit naar een 5-3 voorsprong. Deze lijn werd doorgetrokken met rake schoten van Amarins van der Meer en Aaltje van der Mei, waarna Herman Pilat met een mooie onderhandse inloopbal de ruststand op 10-7 bracht.

Na de break trachtte DTS uit alle macht terug te komen in de wedstrijd. Verder dan 13-11 kwam het echter niet. Deze avond wist eigenlijk alleen Enne Jan Spoelstra namens DTS goed de korf te vinden en dat was te weinig om het Flamingo’s echt moeilijk te maken. Halverwege de tweede helft kende Flamingo’s een sterke fase, waarin het verweer van DTS definitief werd gebroken. Met vijf scores op een rij liep Flamingo’s uit naar 18-11. Sterk spel van de door coach Janco Slingerland weer van stal gehaalde Andre Bosma werd bekroond met een treffer, terwijl ook youngster Marrit Sietzema de korf wist te vinden. Zowel Andre als Ronald Algra kregen een applauswissel, waardoor Jan Hoekstra en Reinder Zuidhoorn ook nog een steentje aan de overwinning bij konden dragen. Met steeds beter lopende aanvallen en treffers van Serena Hermsen en Herman Pilat kwam de eindstand op 20-14 voor de geelhemden. Flamingo’s zal nu volgende week voor het kampioenschap op neutraal terrein een beslissingswedstrijd gaan spelen tegen Elko dat Harkema met 19 -29 verpletterde. In de strijd tegen degradatie gaat DTS het in een driekamp opnemen tegen datzelfde Harkema en T’Fean/ Boelenslaan. Een geweldig slot van een competitie waarin vanwege de geringe krachtsverschillen vrijwel ieder duel de moeite waard was.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof