9.6 °C

VV Anjum speelt gelijk tegen VIOD

zo 12 maart 2017, 12.40 uur

DRIEZUM - VV Anjum heeft in de derby tegen VIOD gelijk gespeeld. Na een 2-1 ruststand werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 3-3.

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van Anjum. Al in de tweede minuut kreeg Wiebe Dijkstra de kans om keeper Visser van VIOD te testen, zijn schot belandde net naast de goal. Even later was het Johan Boersma die Minne Zijlstra vrij voor de goal zag staan, helaas voor Anjum kon hij net niet bij de bal. In de tegenaanval kwam VIOD er erg gevaarlijk uit. Vanaf de rechterkant werd Gerald Mous gevonden. Mous wist met een rollertje vriend en vijand te verrassen en tegen de verhouding in de 1-0 aan te tekenen.

Niet veel later wist Mark Jansma optimaal te profiteren van een rommelige situatie in het doelgebied van VIOD en werkte de bal snoeihard in de goal van VIOD, 1-1. Tien minuten voor de rust werd de bal door VIOD het strafschopgebied van Anjum ingewerkt en na een onoverzichtelijke situatie floot de scheidsrechter voor een strafschop. Erik van der Veen faalde niet en scoorde de 2-1. Wiebe Dijkstra kreeg namens Anjum nog de kans op de gelijkmaker, maar zijn schot belandde wederom net naast de goal van Visser.

Een kwartier na de thee werd Johan Boersma op links weggestuurd, vanaf de achterlijn dribbelde hij het strafschopgebied binnen en tekende op zeer fraaie wijze voor de 2-2. Een minuut later was het Minne Zijlstra die kans maakte op 2-3, maar Zijlstra faalde oog in oog met Otte Visser. Even later voorkwam Lolke Dijkstra met een katachtige reflex de voorsprong van VIOD. Een kwartier voor tijd kwam Anjum dan toch op voorsprong nadat een corner bij de tweede paal door Wiebe Dijkstra binnen werd gekopt, 2-3. Lang kon Anjum niet genieten van de voorsprong, want vanaf de aftrap werd Erik van der Veen gevonden en met een droge schuiver verschalkte hij Lolke Dijkstra, 3-3. In de resterende tijd waren er nog wat kansen voor zowel VIOD als Anjum, maar gescoord werd er niet meer.

Door het gelijkspel tegen VIOD zakt Anjum naar de achtste plaats op de ranglijst.

Zaterdag 18 maart speelt Anjum om 14:30u een thuiswedstrijd tegen ’t Fean ’58.

Scoreverloop:
13’ 1-0, Gerald Mous
18’ 1-1, Mark Jansma
36’ 2-1, Erik van der Veen
58’ 2-2, Johan Boersma
75’ 2-3, Wiebe Dijkstra
76’ 3-3, Erik van der Veen

Kaarten:
36’ Wiebe Wessel Bos (A) geel
65’ Anne Zijlstra (A) geel

Scheidsrechter: Dhr. J.H. Strampel