4.1 °C

DTL verliest thuis van Quick'21

ma 6 maart 2017, 10.19 uur

HANTUM - Het vlaggenschip van DTL speelde zaterdag haar laatste thuiswedstrijd in de zaal. Onder toeziend oog van de trouwe supporters wist het tweede net geen punten te pakken tegen de Parabool. Aan het eerste de taak om een zware klus te klaren en te winnen van koploper Quick'21.

DTL ging als underdog de wedstrijd in. Binnen no-time stond het dan ook 0-4 voor Quick. DTL, dat aantrede in een nieuwe formatie, had moeite met het vinden van de korf. Verdedigend stond het een stuk beter, er werden weinig fouten gemaakt en Quick werd gedwongen van afstand te schieten. De ploeg uit Oudega deed dit echter zeer zuiver waardoor ze al gauw ver konden uitlopen.

In de pauze benadrukte de trainer dat het belangrijk was om de rust in het spel te behouden, dan de balsnelheid maar wat omlaag. Zijn woorden hadden wel effect, want DTL begon in de tweede helft beter te spelen. Er werden lange aanvallen opgezet, maar die resulteerden helaas niet in doelpunten. Quick bleef echter wel scoren en zo liep het verschil alleen maar op. Helaas heeft DTL geen enkele kans gehad op de overwinning en werd de wedstrijd uiteindelijk ruim verloren.

Ondanks dit verlies gaan de DTL'ers niet bij de pakken neer zitten, want volgende week moet de laatste competitie wedstrijd tegen Sparta nog gespeeld worden. Daar zullen we een laatste poging doen on het seizoen niet zonder punten af te sluiten.