6.8 °C
Fout bij afhandeling na decode 0 -

VV Anjum wint op strijdlust van Kollum

zo 5 maart 2017, 13.19 uur

EANJUM - In een spannende en open wedstrijd was het Anjum dat na negentig minuten voetballen op strijdlust de drie punten op It Kolkenfjild wist te houden en de wedstrijd verdiend met 2-0 won.

Anjum begon sterk aan de wedstrijd. Al in de eerste minuten was het Mark Jansma die keeper Andries Dijkstra mocht testen. Zijn vrije trap werd in tweede instantie knap geredt. Kollum deed wat terug via Randy van Malsen, zijn poging werd gekeerd door keeper Lolke Dijkstra en een afstandsschot van Arne-Jan de Boer ging een paar meter naast de goal van Anjum. Halverwege de eerste helft was het Johan Boersma die een snelle counter van Anjum op de achterlijn wist voor te zetten op Stephan Overkempe en scoorde op fraaie wijze de 1-0. Kollum zette hierna nog wel aan maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Op slag van rust was het Mark Jansma die zijn voorzet op het hoofd van Wiebe Dijkstra zag belandden en onberispelijk de 2-0 achter Andries Dijkstra kopte.

Nadat scheidsrechter Draaijer voor het begin van de tweede helft had gefloten was het Kollum dat gevaarlijk uit de kleedbox kwam. Tot tweemaal toe wisten de Kollumers een vrijwel opgelegde kans niet te verzilveren. In de tegenaanval was het Overkempe die zijn schot gekeerd zag worden door Andries Dijkstra. Hierna volgde een rommelige fase waarin Kollum het iets betere spel had en ook de kansen kreeg. Lolke Dijkstra redde uitstekend op een verwoestende uithaal van Alex van der Veen en in de slotfase kwam Anjum nog een aantal maal genadig weg. Kollum probeerde het nog eenmaal, maar de kopbal van Randy van Malsen werd door Lolke Dijkstra uitstekend gepakt. Dit was direct de laatste actie, want hierna blies de prima fluitende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Door de winst op Kollum stijgt Anjum naar de zesde plaats op de ranglijst.

Zaterdag 11 maart speelt Anjum om 14:30u een uitwedstrijd. Tegenstander is dan VIOD uit Driezum.

Scoreverloop:
25’ 1-0: Stephan Overkempe
45’ 2-0: Wiebe Dijkstra

Kaarten:
31’ Wiebe Dijkstra (A), geel
57’ Sander Gietema (K), geel
60’ Alex van der Veen (K), geel
89’ Wiebe Postma (K), geel

Scheidsrechter: Dhr. E. Draaijer