16.6 °C
Foto: Geert Huisman

MRV Tesselschade speelt 'Femke'

za 21 januari 2017 09.22 uur

HURDEGARYP - MRV Tesselschade, Hurdegaryp komt dit seizoen met het boeiende en aangrijpende toneelvoorstelling met een actueel thema.

"Een dag uit de dood van verdomde Lowietje". Gebracht onder de titel "Femke".

Een echtpaar met een ernstig lichamelijk en geestelijk beperkte dochter. Vader en moeder besluiten hun dochter niet aan de zorg van een instelling toe te vertrouwen, maar geven haar thuis alle verzorging, liefde en aandacht die nodig en mogelijk is. Een grote uitdaging, een zware opgave. Hoe vaak draaien hooggespannen verwachtingen niet uit op een teleurstelling en hoe vaak worden wij niet gedwongen keuzes te maken, pijnlijke keuzes, die menselijkerwijs eigenlijk niet te maken zijn..?

De boeiende en aangrijpende voorstelling (geschreven door Peter Nichols) ging afgelopen zaterdag in première in ‘it Maskelyn’. Geen drama en verdriet, maar wrange humor, afgewisseld met aandoenlijk, indrukwekkend toneel, tegen de achtergrond van een zeer actueel maatschappelijk thema.

Zes rolfiguren treden voor het voetlicht, ondersteund door een prachtig, minimalistisch, professioneel uitgelicht decor. Drie vertrouwde 'Tesselschade' -gezichten en drie nieuwe mensen, die in het Friestalige toneel hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Dit team van toneelenthousiastelingen heeft vanaf eind september alles op alles gezet om deze voorstelling het niveau en de sfeer te geven die het verdient. En dat is, zoals u van Tesselschade gewend bent, weer heel goed gelukt! Natuurlijk mede dankzij de vertrouwde en professionele regievoering van Anny Veenstra. Reden genoeg om een entreebewijs te reserveren, dus! Dat kan dagelijks tussen 14.00 en 20.00 uur op telefoonnummer 06-25191497.

VOORSTELLINGEN:

ZATERDAG 21 JANUARI, 20.00 UUR
VRIJDAG 27 JANUARI, 20.00 UUR
ZATERDAG 28 JANUARI, 20.00 UUR
ZONDAG 29 JANUARI, 14.30 UUR
VRIJDAG 3 FEBRUARI, 20.00 UUR
?ZATERDAG 4 FEBRUARI, 20.00 UUR

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

zondag 3 juli

Zakslaan in Earnewâld