6,9 °C

Gevonden voorwerpen niet meer naar De Wissel

vr 09 december 2016 09.57 uur

DOKKUM - Gevonden en verloren voorwerpen in Dantumadiel en Dongeradeel worden vanaf 2017 niet meer afgehandeld door kringloopbedrijf De Wissel in Dokkum. In ruil daarvoor mocht De Wissel de goederen die na afloop van de wettelijke termijn 'vrij kwamen', verkopen en de opbrengst houden. Het kringloopbedrijf voerde sinds 2009 deze taak uit maar de gemeenten hebben besloten om de taak van inname en registratie weer op zich te nemen.

Ook de gemeenten Ferwerderadiel en Kollumerland, waarmee beide gemeenten ambtelijk fuseren, hanteren deze werkwijze. De vier gemeenten hebben afgesproken hun werkprocessen zoveel mogelijk gelijk te trekken. De gemeenten hebben verder de juiste middelen en contacten om de afhandelingstaak uit te kunnen voeren. Zo zijn er contacten met politie in verband met eventuele gestolen gevonden voorwerpen, is het mogelijk de voorwerpen op de websites te publiceren en zijn er voldoende opslagmogelijkheden voor grote en kleine gevonden voorwerpen.

Het kringloopbedrijf in Dokkum kwam vorige maand nog in het landelijke nieuws na een uitzending van Rambam. In dit programma wordt getest of een ingeleverde gevulde portemonnee nog altijd in opslag ligt als een maand later de eigenaar hem ophaalt. Paul Loonstra van de gemeente benadrukt dat dit niets met het besluit heeft te maken: "De uitzending van Rambam heeft niks te maken met de beslissing."

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie