15.6 °C
© WâldNet |  De bus kwam uiteindelijk tot stilstand half over de sloot en half in een weiland

Bus ramt bushokje na botsing

do 08 december 2016 19.41 uur

BURGUM - Een 68-jarige automobilist uit Hurdegaryp is donderdag aan het begin van de avond tegen een bus gereden op de Oude Commissieweg bij Burgum. De buschauffeur week daarbij uit en ramde een bushokje aan de overkant van de weg. De bus kwam 180 graden gedraaid tot stilstand over een sloot, half in een weiland.

De brandweer van Burgum alsmede vier ambulances zijn ter plaatse gekomen op de plek van het ongeval. De brandweer heeft de bestuurder van de auto uit zijn benarde positie bevrijd. Hij is gewond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Bij het ongeval raakten verder ook twee passagiers van de lijndienst gewond. De buschauffeur kwam met de schrik vrij.

De lijndienst van Qbuzz reed rond 19.10 uur over de Oude Commissieweg in de richting van Burgum toen het ongeluk gebeurde. De automobilist uit Hurdegaryp kwam over de Zomerweg aanrijden (vanaf Hurdegaryp) en reed zonder 'uit te kijken' de weg op. Een botsing was het gevolg.

Een bergingsbedrijf heeft met een kraan van Vrieswijk de bus uit het weiland / sloot getakeld. De kruising was daardoor grotendeels afgesloten voor het doorgaande verkeer. De weg tussen Quatrebras en Burgum werd om 23.00 uur weer vrijgegeven.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

zaterdag 24 september

Fruitdag bij de Spitkeet