5,6 °C

Buitendijks gebied afgesloten om vogelgriep

do 08 december 2016 16.36 uur

FERWERT - Omdat in de gemeente Ferwerderadiel vogelgriep is geconstateerd, heeft It Fryske Gea uit voorzorg besloten haar natuurgebied Noard-Fryslân Bûtendyks af te sluiten voor bezoekers. Op de toegangswegen zullen borden worden geplaatst. Er zijn volgens het Wetterskip Fryslân verder dode vogels gevonden in de gemeenten Ferwerderadiel, Leeuwarderadiel en Dongeradeel. Bij de dode vogels in Marrum is vogelgriep geconstateerd. Het Wetterskip neemt aan dat alledrie gemeenten besmet zijn met het virus.

In de gemeente Ferwerderadiel betreft het vooral watervogels maar er zijn ook een buizerd en een reiger gevonden. De vogels zijn gevonden bij de zeedijk bij Marrum en in de Jislumervaart nabij Jislum/Ginnum. Dit is vlakbij het vogelrijke natuurgebied van It Fryske Gea, dat ligt langs de Waddenkust van Zwarte Haan tot aan Holwerd. Om die reden maken medewerkers van It Fryske Gea ook deel uit van een crisisteam dat verder bestaat uit medewerkers van Wetterskip Fryslân en de gemeente Ferwerderadiel.

In Tytsjerksteradiel zijn in tegenstelling tot eerdere berichtgeving van het Wetterskip Fryslân geen dode vogels gevonden die mogelijk besmet zijn met het virus.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie