14.9 °C

© WâldNet |  De gehele politiek in Achtkarspelen maakt zich zorgen over de toekomst van het zwembad

In 2017 duidelijkheid over toekomst De Kûpe

do 08 december 2016 16.32 uur

BUITENPOST - In januari 2017 zal er meer duidelijk worden over de toekomst van zwembad De Kûpe in Buitenpost. Wethouder Spoelstra van Achtkarspelen liet donderdag in een raadsvergadering weten dat hij met alle mogelijke initiatiefnemers in gesprek gaat om alle mogelijke plannen te bespreken. Hij benadrukte hierbij dat iedereen een plan kon indienen.

De gehele politiek in Achtkarspelen maakt zich zorgen over de toekomst van het zwembad nu het zwembadpersoneel en management onenigheid hebben met de bestuursleden van de stichting die het zwembad beheert. Tijdens de raadsvergadering was de publieke tribune gevuld met betrokken en vrijwilligers die het zwembad een warm hart toedragen.

Wethouder Spoelstra liet verder weten dat de gemeente in gesprek is met het bestuur en dat tweemaal een plan is afgekeurd omdat in deze plannen een forse bijdrage van de gemeente werd gevraagd. Het bestuur heeft verder in het laatste gesprek op dinsdag aangegeven zich te gaan beraden. Wat het bestuur hier precies mee bedoelde, kon de wethouder niet aangeven. De gemeente gaat zich buigen over de subsidierelatie met de stichting.

Het belangrijkste is voor wethouder Spoelstra dat alles niet ten koste mag gaan van het zwembad zelf. "Wy rekkenje derop dat dat lukken giet." Het personeel heeft in elk geval aangegeven de activiteiten door te zetten, ook qua zwemles. De gemeente gaat nu in gesprek met alle mogelijke initiatiefnemers en in januari zal het college de raad informeren over de mogelijkheden en plannen die er dan liggen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

zaterdag 24 september

Fruitdag bij de Spitkeet