Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

Boze klant slaat ruiten fietswinkel in: cel

ma 5 december 2016, 14.00 uur

LEEUWARDEN - Een Leeuwarder (31) ging compleet door het lint, toen een fietsband knapte die hij op 28 oktober bij fietsenzaak Meindert Fietsplus wilde oppompen. De Leeuwarder wilde de band vergoed hebben, maar dat weigerde de fietsenmaker omdat de band oud en versleten was. De stoppen sloegen door bij de Leeuwarder. De man pakte een hamer uit de winkel en de sloeg de ruiten van de fietswinkel kapot. Vervolgens dreigde hij dat hij 's avonds de winkel in brand zou steken.

Het leverde de fietsenmaker een schadepost op van maar liefst 3800 euro. De dader was er vandoor gegaan. Hij werd dankzij een Burgernet-actie opgepakt op het industrieterrein van Burgum. De man had zijn fiets in de winkel laten staan. Het rijwiel bleek in november 2014 gestolen te zijn in het Groningse Leek. Het slot was geforceerd en het framenummer was weg gevijld.

De man had meer op zijn kerfstok: op 18 november vorig jaar had hij de ruiten van de woning van zijn ouders in Eastermar vernield. Daar was de schade nog hoger dan bij de fietswinkel: zo'n 6000 euro. De zaak was aanvankelijk geseponeerd, maar dankzij een klacht van de ouders bij het gerechtshof moest politierechter Klaas Bunk maandag alsnog een oordeel vellen. Verder heeft de man nog meer op zijn kerfstok (1, 2).

De ouders hadden de zaak bewust doorgezet, in de hoop dat hun zoon hulp zou krijgen. De man heeft verslavingsproblemen en er is psychisch het nodige met hem aan de hand. Het probleem is dat hij elke vorm van hulpverlening weigert. Rechter Bunk stuurde hem voor zes weken naar de gevangenis, in de hoop dat hij daar zijn drugsverslaving af kan bouwen en dat er iets kan worden gedaan aan de psychische problemen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.7%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.5%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'