17.6 °C

© WâldNet |  Het voltallige personeel heeft het vertrouwen opgezegd in de bestuurders en wil dat ze vertrekken

Opnieuw hommeles bij zwembad De Kûpe

za 03 december 2016 21.52 uur

BUITENPOST - Het personeel van zwembad De Kûpe in Buitenpost ligt op ramkoers met het bestuur van de stichting die het zwembad beheert. De Stichting Sportcentrum 8kspelen maakte zaterdag bekend dat zij een plan voor een nieuw zwembad hadden ingediend bij de gemeente Achtkarspelen. "Het voltallige personeel van Zwembad De Kûpe laat weten dat het, tegen alle afspraken in, op geen enkele wijze betrokken is geweest bij de ontwikkeling van deze plannen" zo laat Nienke de Bruin namens het personeel weten.

Twee weken geleden zegde het voltallige personeel het vertrouwen al op in de bestuurders Jack Hoving en Lammert Baas. Het personeel heeft de bestuurders gevraagd om vrijwillig af te treden. Naast het personeel heeft de huidige manager, Dietha Paauw ook het vertrouwen opgezegd en aangegeven per 1 januari 2017 te stoppen met haar werk voor het zwembad. Bovendien heeft zij als eigenaar van Bewegingscentrum Switte zich per direct teruggetrokken als strategisch partner en de intentieovereenkomst tussen Sportcentrum 8kspelen en Switte beëindigd.

Zowel het personeel als Paauw zijn van mening dat het huidige bestuur na het vertrek van bestuursleden Sietsma en Buma onprofessioneel en onbetrouwbaar is gebleken. Onenigheid over de nieuw te ontwikkelen zwemaccommodatie zorgde er begin dit jaar al voor dat bestuurslid Jan Willem Sietsma opstapte. Toen bleek dat Hoving en Baas zich niet wilden conformeren aan het oorspronkelijke plan voor de nieuwe, brede accommodatie kon ook voorzitter Bothilde Buma niet anders dan zich terugtrekken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws