6,9 °C

Fietsersbond hekelt besluiten Dongeradeel

vr 02 december 2016 14.31 uur

DOKKUM - De afdeling Fryslân van de fietsersbond is niet blij met de besluiten die de gemeente Dongeradeel heeft genomen ten nadele van fietsers. Dat laat de bond weten. Vanuit de belangenorganisatie is een officieel bezwaarschrift naar de gemeente gegaan vanwege het afsluiten van de Schreiersbrug voor fietsers en wandelaars. Tot nu toe zijn er 11 bezwaren binnengekomen op het betreffende verkeersbesluit. De bezwaar- en beroepstermijn (van 6 weken) is echter nog niet verstreken. Deze loopt nog tot en met 9 december a.s.

Het recente besluit van de gemeente Dongeradeel om ook de Reigersbrug ontoegankelijk voor fietsers te maken stuit op verzet. "De gemeente Dongeradeel maakt het wel erg bont. Er wordt nog een fietsverbinding opgeheven, nu voor een paar extra bootjes", reageert de bond op het nieuws dat fietsers niet langer van de brug gebruik kunnen maken.

De brug over de Súd Ie nabij de Reigerstraat in de wijk Fûgellân in Dokkum wordt vervangen door een steile 'hooghout' brug. Dit is een brug met een trap en steilere helling, waar men lopend over heen kan. Volgens de gemeente Dongeradeel kan er ook met een fiets aan de hand over de brug gelopen worden, maar in hoeverre de Helling van 20% ook daadwerkelijk toegankelijk is is niet duidelijk. Voor mindervaliden is de brug sowieso onbegaanbaar.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie