6,8 °C

Emmenaar de cel in voor oplichting in noorden

vr 02 december 2016 14.30 uur

GRONINGEN - Een 29-jarige man uit Emmen is voor het oplichten van bouwbedrijven in Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden. Hiervan zijn vijf maanden voorwaardelijk. Tegen de man was een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, geëist.

Duizenden euro's
De Emmenaar lichtte in januari en februari de bedrijven op door dure gereedschappen en machines in te slaan. Dit deed hij op naam en rekening van bouwbedrijven waar hij niet werkte. Ondernemers in Groningen, Assen, Stadskanaal, Dokkum, Sneek, Zwolle en Rijssen kregen rekeningen van duizenden euro's voor materiaal dat niet door hen was ingekocht.

Google
De Drent duikelde de namen van deze bouwbedrijven op via de busjes waarin werknemers van deze bedrijven reden. Hij zocht via Google meer informatie en deed zich dan voor als inkoper van dit bedrijf. Hij verkocht het gereedschap aan een opkoper die hij via internet had leren kennen. Hij hoopte op deze manier van zijn schuldenlast af te komen. Naast de celstraf moet hij een gedupeerde ondernemer een schadevergoeding van bijna 800 betalen. De overige schade kan aan de civiele rechter worden voorgelegd.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie