16.1 °C
Foto: Tino Broekstra |  De man vluchtte op een gegeven moment terug zijn huis in. Vanuit een raam op de bovenverdieping gooide hij met verschillende spullen, waaronder halters en bloempotten naar buiten

Ureterper (47) draait volledig door

di 29 november 2016 16.12 uur

URETERP - Een 47-jarige man uit Ureterp ging dinsdag rond het middaguur volledig door het lint in zijn straat. In twee woningen sloeg hij alles kort en klein en hij bedreigde tevens de buurvrouw. De politie is daarop met meerdere eenheden naar de Krûslings gekomen om de man te stoppen. Hij was op dat moment alweer teruggekeerd naar zijn woning.

Het begon allemaal bij de overburen waar hij een tuinbank door de voorruit gooide. Het interieur van de woonkamer was vervolgens aan beurt. Met een klauwhamer sloeg hij alles aan gort. De bewoonster werd op hetzelfde moment bedreigd met de dood en zij wist te vluchten. De auto van de betreffende buren werd vervolgens onder handen genomen en bij andere overburen werden de ramen van de woning vernield, evenals de ruiten van hun auto, die ook daar op de oprit stond.

Vervolgens liep de man de straat weer op. Diverse buurtgenoten ondernamen een poging om de man tot bedaren te brengen maar dit wilde niet lukken. Hij achtervolgde de buurvrouw nog een stuk en sloopte verderop in de straat ook nog het achterruit van een auto die op een oprit stond.

De man vluchtte vervolgens terug zijn huis in. Vanuit een raam op de bovenverdieping gooide hij met verschillende spullen, waaronder halters en bloempotten, richting de politie en andere omstanders. De politie was inmiddels met veel eenheden ter plaatse gekomen. Ook bedreigde hij verbaal alles en iedereen.

Uiteindelijk is een groepje agenten onder dekking van schilden de woning ingegaan en zij hebben de man na een worsteling overmeesterd. Het ambulancepersoneel heeft de man onderzocht op fysieke verwondingen en vervolgens is hij aangehouden en is aanvankelijk ingesloten. Er is in de loop van de middag besloten om direct een hulpverleningstraject voor de dader op te starten.

De Forensische Opsporing van de politie heeft de situatie in de straat in kaart gebracht. Verzekeringsexperts hebben inmiddels de schade aan de diverse woningen en auto's opgenomen en ook zijn de eerste opruimwerkzaamheden begonnen. Ook is er een begin gemaakt met herstel, dan wel afdichting van de betreffende woningen. De bewoners van één woning moeten tijdelijk elders slapen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

zaterdag 24 september

Fruitdag bij de Spitkeet