15.2 °C

Beschonken bajesklant veroorzaakt aanrijding

di 29 november 2016 14.30 uur

LEEUWARDEN - Door een foutje in de dagvaarding hoeft een 42-jarige inwoner van Engwierum niet de schade te betalen voor een ongeval waar hij bij betrokken is geweest. Dat wil nog niet zeggen dat de Engwierumer helemaal vrijuit ging, want er was nog veel meer aan de hand. De man was op 9 november vorig jaar in de Tsjerkestrjitte in De Westereen met zijn auto, een Mitsubishi Colt, achterop een andere auto gereden.

De tweede auto, een Peugeot, was op zijn beurt tegen een stilstaande Ford Fiësta gebotst. De Peugeot werd bestuurd door een vriend van de Engwierumer. De Engwierumer had een dagvaarding voor de zitting van de politierechter gekregen omdat hij de plaats van het ongeval had verlaten zonder zijn identiteitsgegevens achter te laten. Per abuis was echter niet de naam van de eigenaar van de Ford op de dagvaarding terechtgekomen.

In plaats daarvan stond de naam van de vriend die in de Peugeot zat op papier als degene die schade had. Die vlieger ging dus niet op, want de mannen kenden elkaar. Het duo was er na de aanrijding zelfs vandoor gegaan in de auto van de vriend. Dankzij getuigen kon de politie de mannen alsnog oppakken. De Engwierumer had nog veel meer op zijn kerfstok: ten eerste had hij die dag in de Marwei moeten zitten.

Hij was niet teruggekomen van verlof. Dat feit stond niet op de dagvaarding. Maar hij had wel met drank op gereden, in een onverzekerde auto. En dankzij eerdere verkeerszaken was zijn rijbewijs ongeldig verklaard. Ook had hij meer dan twee gram cocaïne op zak. In de Ford die werd aangereden zat een zwangere vrouw. Mede omdat zij vanwege de botsing vroegtijdig was bevallen, vroeg zij een schadevergoeding van ruim 2500 euro.

Dat ging dus niet door, omdat niet haar naam, maar de naam van de vriend van de Engwierumer op de dagvaarding stond. De politierechter kon de schade niet toewijzen. Als hij alweer op vrije voeten is, zal de Engwierumer zich opnieuw bij de Marwei moeten melden: de politierechter veroordeelde hem voor alle feiten tot zes weken cel.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

zaterdag 24 september

Fruitdag bij de Spitkeet