16 °C

In oktober 2016 werd bekend dat De Friesland niet in zee ging met ZuidOostZorg en haar voorstel

ZuidOostZorg trekt zich terug uit Sionsberg

di 29 november 2016 09.52 uur

DOKKUM - Ouderenzorgorganisatie ZuidOostZorg trekt zich per 24 december terug uit de samenwerking binnen Sionsberg. Hiermee komt een einde aan Sûnenz in Dokkum. De reden voor het vertrek is dat De Friesland Zorgverzekeraar (DFZ) heeft gekozen voor het afsluiten van eenzijdige contracten met DC Klinieken en CCN en niet voor het integrale plan van ZuidOostZorg, MCL, Nij Smellinghe, de KwadrantGroep en GGZ Friesland. Dit plan werd ingediend nadat bekend werd dat DFZ het contract met de huidige eigenaren per 1 januari 2017 opzegde.

Het integrale model voor de zorg in Noordoost Friesland was in 2014 de voorwaarde van de zorgverzekeraar en de reden voor de deelname van ZuidOostZorg. Binnen dit plan waren de anderhalvelijnszorg in Sionsberg, de ondersteuning van de huisartsen en de ouderenzorg in de regio met elkaar verbonden. De poliklinieken en de diagnostiek waren daarbij ondersteunend.

In oktober 2016 werd bekend dat De Friesland voor de diagnostiek en poliklinische functies vanaf 2017 een eenzijdig contract heeft afgesloten met DC Klinieken en CCN. Met die keuze is de basis voor de deelname van ZuidOostZorg in Sionsberg weggevallen. Een anderhalvelijnscentrum is daarmee organisatorisch en financieel niet meer haalbaar. ZuidOostZorg ziet zich hierdoor genoodzaakt Sûnenz te sluiten.

Vanuit verpleeghuis De Waadwente zal ZuidOostZorg de huisartsen in de regio blijven ondersteunen en de zorg voor kwetsbare ouderen in de regio blijven organiseren. De werknemers van Sûnenz hebben een contract bij ZuidOostZorg. Deze contracten zullen worden gerespecteerd en er zullen geen gedwongen ontslagen vallen.

Sinds het begin van Sûnenz Dokkum in Sionsberg, heeft ZuidOostZorg veel geld en tijd geïnvesteerd om de samenwerking en de anderhalvelijnszorg tot een succes te maken. Dat de deelname in Sionsberg nu op deze manier eindigt, wordt door ZuidOostZorg dan ook zeer betreurd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

zaterdag 24 september

Fruitdag bij de Spitkeet