Account
Logo
Zoeken
-1.9 °C

Beschonken heftruckchauffeur uit de bocht

ma 21 november 2016 14.00 uur

LEEUWARDEN - Een Burgumer (46) vloog op 19 juli op de Freerk Bosgraafstrjitte in zijn woonplaats letterlijk en figuurlijk uit de bocht. De man had de bocht met te grote snelheid genomen. Zijn auto raakte een verkeersbord - een stopbord - en kwam in de berm op de zijkant terecht. Toen de politie arriveerde, was de bestuurder al uit de auto geklommen. De man had een wond aan zijn arm.

Hij zei tegen de agenten dat hij drie cola-beerenburg had genuttigd, waar heel weinig cola in had gezeten. De man had zichzelf lelijk in de vingers gesneden. Hij had een alcoholpromillage van maar liefst 1,86, meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid. Zijn advocaat zei maandag tegen politierechter Willem Sikkema dat hij zijn rijbewijs hard nodig heeft, hij is heftruckchauffeur.

De officier van justitie hield het rijbewijs acht maanden in, het CBR schorste het rijbewijs. De Burgumer zit nu midden in het CBR-traject, hij heeft inmiddels een bloedonderzoek gehad en hij zal nog meer onderzoeken krijgen. Volgens de advocaat kan de Burgumer momenteel zijn eigen werk niet doen, hij kreeg andere taken. De rechter hield er enigszins rekening mee dat de man het rijbewijs nodig heeft: de Burgumer kreeg een boete van 1100 euro en acht maanden rijontzegging waarvan drie maanden voorwaardelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....