3,4 °C

Geen 30 km-zone, maar smiley

vr 28 oktober 2016 09.30 uur

HANTUMERUITBUREN - De wens van bewoners van de Fennewei in Hantumhuizen om een dertig kilometer zone aan te leggen wordt door de gemeente Dongeradeel niet ingewilligd. Dat bleek donderdagavond tijdens de raadsvergadering in de gemeente Dongeradeel. De PvdA en Dongeradeel Sociaal kwamen met een motie om dit mogelijk te maken, maar die werd niet door de meerderheid gesteund. Wethouder Pytsje de Graaf nam een motie van de coalitie over om de situatie veiliger te maken en om een smiley te plaatsen om de snelheid terug te dringen.

Op de Fennewei geldt nu een snelheidsbeperking van 60 kilometer per uur, omdat het in het buitengebied ligt. Omdat Hantumeruitburen een buurtschap is en geen dorp, heeft het officieel geen kern en daardoor is de wettelijke snelheid 60 kilometer per uur. Alle bewoners van de Fennewei in Hantumeruitburen willen dat de maximumsnelheid in hun straat van 60 naar 30 kilometer per uur wordt gebracht. Ze zetten daarvoor allemaal hun handtekening en twee bewoners van de straat kwamen eerder naar de raadscommissie Omkriten om hun zorgen kenbaar te maken.

Tot een aangepaste maximumsnelheid komt het dus eerst niet; de gemeente Dongeradeel gaat wel in gesprek met de school en ouders om de situatie veiliger te maken. Daarnaast wordt een smiley geplaatst waarop de snelheid van het verkeer te zien is en waardoor de Fennewei veiliger moet worden.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie