13.2 °C

71-jarige snorfietser reed met drank op

do 27 oktober 2016 17.30 uur

LEEUWARDEN - Een 71-jarige inwoner van Hollum werd op 18 juni betrapt op dronken rijden. De man reed op een snorfiets. Uit de blaastest op straat bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Hij moest mee naar het bureau in Nes om het exacte ademalcoholgehalte vast te stellen. Daar weigerde de eilander verdere medewerking. Die weigering bracht hem donderdag voor de rechter.

Tegen politierechter Irene Dölle zei de man dat wat er op 18 juni was gebeurd, in zijn geheugen gegrift stond. 'Ik vergeet het nooit weer. Ik ben de hele zomer van slag geweest', aldus de verdachte. Hij was volgens zijn van zijn stuk geraakt omdat de plek waar hij werd aangehouden herinneringen opriep aan een ongeval waar hij bij betrokken was geweest. 'Het draaide mij helemaal door', aldus de Hollumer. Met als gevolg dat hij had geweigerd te blazen.

Er was die dag een Shantykoor festival geweest op Ameland, daar had hij wat drankjes genuttigd. Daar was volgens de rechter niets mis mee, mits hij de snorfiets had laten staan. 'Ik pas nu wel op', reageerde de verdachte. De rechter hield er rekening mee dat de man, ondanks zijn hoge leeftijd, nog nooit met Justitie in aanraking was geweest. Hij had bovendien de verplichte alcoholcursus van het CBR moeten volgen. Dölle veroordeelde de eilander tot een boete van 210 euro plus 210 euro voorwaardelijk en een rijontzegging van twee jaar.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws