4,2 °C

Drankrijdster gooit flessen in de bosjes

do 27 oktober 2016 13.30 uur

LEEUWARDEN - De beslissing om met drank op in de auto te stappen pakte voor een 27-jarige inwoonster van Ternaard niet goed uit. De vrouw raakte op 23 juni midden op de dag in Dokkum met de auto van de weg en knalde op een paaltje. 'De auto was total loss', zei de Ternaardse donderdag tegen rechter Irene Dölle. De vrouw zei dat ze een black out had. Een getuige zag de auto de berm in rijden.

De getuige zag ook dat de bestuurster meteen na het ongeval flessen in de bosjes gooide.
'Dat klopt', zei de Ternaardse. Ze was enorm geschrokken. 'Het is een hele grote fout geweest', bekende ze. Ze heeft meteen hulp gezocht bij de verslavingszorg. Drinken doet ze niet meer: 'Ik heb sindsdien geen drup aangeraakt'. Ze had privéproblemen, de alcohol was een manier om te ontspannen. Het was ook een manier om in de problemen te komen.

'Ik heb mezelf behoorlijk te pakken gehad, het heeft me heel veel gekost', aldus de Ternaardse. Het CBR meldde zich, ze moest zich laten testen. Daar bleek volgens haar uit dat ze inderdaad sinds het ongeval alcoholvrij was. De rechter veroordeelde haar tot een boete van 1000 euro waarvan de helft voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. Verder legde Dölle een rijontzegging van 9 maanden op. De Ternaardse kon met die straf leven. 'Ik heb enorm spijt, het zal nooit weer voorkomen', beloofde ze, voor ze de zittingzaal verliet.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie