3,5 °C

Bewoners: 'maak Fennewei 30 km/uur'

do 13 oktober 2016 20.40 uur

HANTUMERUITBUREN - Alle bewoners van de Fennewei in Hantumeruitburen willen dat de maximumsnelheid in hun straat van 60 naar 30 kilometer per uur wordt gebracht. Ze zetten daarvoor allemaal hun handtekening en twee bewoners van de straat kwamen donderdagavond naar de raadscommissie Omkriten om hun zorgen kenbaar te maken.

Dhr. Brederode en mevrouw Blom lichtten door een presentatie de situatie toe. Omdat Hantumeruitburen een buurtschap is en geen dorp, heeft het officieel geen kern en daardoor is de wettelijke snelheid 60 kilometer per uur. Bewoners hadden in anderhalf jaar tijd drie gesprekken met de gemeente Dongeradeel, maar tot een oplossing kwam het nog niet. Bij snelheidsmetingen werd 's nachts een automobilist met 133 kilometer per uur betrapt. "Iedere dag wordt hier hard, zeer hard en onbeschoft hard gereden", aldus Henk Brederode.

Wethouder Pytsje de Graaf kwam donderdagavond niet direct met een oplossing. Raadslid Ernst Meinsma vond dat er ter plaatse direct borden kunnen worden geplaatst, maar die optie wilde wethouder niet direct aangrijpen. Ze wees de raadsleden op de mogelijkheid om zelf met een voorstel te komen. "Mar doch der dan wol in sek mei jild bei", aldus De Graaf.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie

woensdag 1 december | 1 reactie

Kerst bij Tuindorado