8 °C

Drachtster slaat schoonzus: € 500 boete

wo 28 september 2016 18.30 uur

LEEUWARDEN - Een Drachtster (27) is woensdag bij verstek veroordeeld tot een boete van 500 euro. De man heeft in de nacht van 2 op 3 juli zijn schoonzus mishandeld. In het politiebericht stond destijds dat de Drachtster de vrouw had mishandeld en haar portemonnee had gestolen. Dat was niet helemaal zoals het was gegaan. Het slachtoffer was de zus van zijn vrouw en de man had de jas en tas van zijn vrouw meegenomen.

Hij was de twee vrouwen in het uitgaansleven van Drachten tegengekomen. Op dat moment waren de Drachtster en zijn vrouw tijdelijk uit elkaar. Toen de vrouwen naar huis liepen, ging de Drachtster er achteraan. In het parkje bij de Ooievaarsstraat riep de schoonzus dat hij hun met rust moest laten. Daarop voelde de vrouw dat ze in het gezicht werd geslagen.

Ze viel op de grond, waar ze een soort van epileptische aanval kreeg. Dat werd gezien door politieagenten op de fiets. Toen de agenten poolshoogte kwamen nemen, ging de Drachtster er als een haas vandoor. De jas en de tas van zijn eigen vrouw dumpte hij achter een container. Een van de agenten slaagde erin de man klem te rijden. Tijdens het verhoor beweerde hij dat hij zijn schoonzus met geen vinger had aangeraakt.

Op basis van de verklaringen van de twee vrouwen, die volgens de rechter behoorlijk hadden gedronken, achtte rechter Klaas Bunk de mishandeling bewezen. De agenten hadden bovendien waargenomen dat de vrouw striemen in het gezicht had. 'Ik heb weinig geloof in zijn verhaal. Ik hecht meer waarde aan de verklaringen van de zussen, ondanks dat ze dronken waren', aldus Bunk.

 

Regionaal nieuws

8 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.